Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

На дијети сте и тренирате, али килограми не одлазе? Можда правите једну од ових 5 грешака

Ако чините све како бисте изгубили на тежини, али не примећујете помак, могуће је да правите неке од ових грешака

1654611379_pexels-frank-cone-2291874.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Већ је општепознато да редовна и избалансирана исхрана и вежбање трансформишу наше тело, али ако то не чинимо правилно могуће је да ће ефекти изостати.

Некада ствари које радимо јер мислимо да ће нас то довести брже до циља, могу изазвати контраефекат. Зато проверите да ли чините једну од ових ствари које не би требало.

1. Избацивање из исхране одређених намирница

Када одлучимо да нагло укинемо себи намирницу коју смо до тада конзумирали често, врло су велике вероватноће да у томе нећемо истрајати. Осим тога, телу су потребне све врсте хранљивих материја, али је потребно да се фокусирате на количину и порције које узимате. 

2. Форсирање кардио вежби

Баланс је важан како у исхрани тако и у вежбању. Немојте се фокусирати само на једну врсту тренинга, већ радите на свим групама мисића. То је једини исправан пут за убрзање метаболизма и повећање мишићне масе.

Прочитајте још: ТРЧАЊЕ ИЛИ ХОДАЊЕ?: Којом методом можете изгубити више килограма? (ФОТО)

3. Тренинг на празан желудац

Многи живе у илузији да ће им тренинг на празан желудац помоћи да сагоре више масти, али то је варка. Организам троши једнаку количину масних наслага без обзира да ли сте имали оброк пре тренинга или не. Треба да знате да се тело грчевито држи управо за масне наслаге када тренирате празног желуца.

4. Не спавате довољно

Нередован сан и недовољне количине истог могу повећати лучење хормона који утичу на појачану глад. За убрзање метаболизма и оптимално трошење масних наслага редован и квалитетан сан су изуетно битни. Здравље и метаболизам у уској су вези са правилним распоредом спавања.

5. Прескакање оброка

Прескакање оброка, а нарочито доручка, кардинална је грешка. Не само што нећете смршати, већ се метаболизам може додатно успорити на овај начин.  Испитивањем 21 особе закључено је да мозак више привлачи храна уколико је доручак прескочен и да те особе онда више једу за ручак. Ово је недавно објавио ББЦ.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas