· · Komentari: 0
ishrana

Može da ublaži crvenilo i ožiljke na licu: Zašto ZELENO POVRĆE treba da se nađe na tanjiru?

Stručnjaci smatraju da bi konzumiranje mnogo zelenog povrća moglo da smanji upalu i crvenilo na koži.

1620219628_Depositphotos_10828132_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Stanje kože može biti mnogo bolje ukoliko napravite nekoliko jednostavnih promena u načinu života, poput unosa dovoljno vitamina i smanjenja stresa.

Takođe, konzumiranjem velikih količina zelenog povrća možete smanjiti upalu i crvenilo. Doktor Muneb Šah rekao je za Insider da ishrana bogata povrćem može dati bolje rezultate.

Pročitajte još: Lek za krvne sudove nalazi se u svakom parku, uberite ga rano ujutru

- Preporučujem ljudima da samo povećaju konzumaciju zelenog povrća poput brokolija i spanaća za bolji izgled kože - rekao je.

Ključ je u hlorofilu.

Ako jedete pravu količinu zelenog povrća, možete biti sigurni da ćete dobiti sav potrebni hlorofil. Šah pojašnjava da je povrće važno jer biljni antioksidansi mogu da smanje upalu i crvenilo.

Pročitajte još: Planirate DIJETU? Ovo su najgora tri dana za početak koja GARANTUJU NEUSPEH

Antioksidanti mogu pomoći koži da se brže popravi, što može smanjiti crvenilo ili otekline na licu, ali i ublažiti ožiljke od akni.

- Zbog svojih lekovitih svojstava, povrće uklopljeno u dobro uravnoteženu ishranu moglo bi da izbeli ožiljke od akni zahvaljujući hlorofilu - rekao je dr Shah.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.