Oglas
· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Opasna HELIKOBAKTERIJA nestaje pravilnom ishranom! Evo nekoliko ključnih pravila...

Ovaj spiralni negativni bacil, koji se naseljava u želucu i usnoj duplji, može izazvati i kancer ovih organa...

1627598051_Depositphotos_53817291_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Helikobakterija izaziva infekciju, koja u većini slučajeva ne dovodi do pojava simptoma bolesti ili se javlja blagi gastritis i osećaj nadutosti u stomaku. Međutim, kod određenog procenta zaraženih, tek svakog desetog obolelog, složena i dinamična reakcija domaćina na ovu patogenu bakteriju pokreće razvoj bolesti.

Pročitajte još: Zbog čega se u trećem dobu lakše gojimo, i kako da smršamo?

Ovo za posledicu može imati zapaljenje želuca, značajno povišeno lučenje želudačne kiseline, pojavu čira na želucu ili dvanaestopalačnom crevu. 

Pravilna ishrana

Jedna od osnovnih stvari za eliminaciju helikobakterije iz organizma je pravilna i redukovana ishrana i promena životnih navika. Potrebno je u približno isto vreme doručkovati, ručati i večerati. Razmak između obroka ne bi trebalo da bude manji od 3 sata , a idealno je oko 4 sata. U ishrani strogo izbegavati gazirane napitke, alkohol, naročito bela vina, kafu, slatkiše i šećere, rafinisanu, pohovanu, prženu i jako začinjenu hranu. Umesto kafe konzumirati zeleni ili crni čaj.

Pročitajte još: Nakon što je suprug optužio da je povredila dete, oglasila se Tanja Savić

Protiv pojačanog lučenja kiseline, minimalno pola sata pre doručka popiti nezaslađeni čaj od kamilice, semena lana, majčine dušice, žalfije, koprive, bokvice. Strogo izbegavati duvanski dim jer stimuliše lučenje želudačne kiseline. Konzumirati integralni dvopek, ovas i ječam.

Razmak između obroka ne bi trebalo da bude manji od 3 sata , a idealno je oko 4 sata...

Izbegavati svež, beli, pšenični, kukuruzni hleb. Integralni ili crveni pirinač se preporučuju za ručak do 15h u kombinaciji sa grilovanim povrćem ili nemasnom ribom.

Pročitajte još: Kamilica i crno vino za zategnuto lice: Sadrže moćnu supstancu o kojoj se malo priča!

Supe ili čorbe i kuvana jela ne začinjavati jakim začinima koji u sebi sadrže aditive i pojačivače ukusa. Hranu ne zapržavati. Od mlečnih proizvoda preporučuje se kiselo mleko, mladi sir i ponekad puter. Kravlje mleko se zabranjuje. Mahunarke se mogu konzumirati u vidu pirea, ali u principu biti oprezan i ograničeno ih unositi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas