Čini se da su sve jabuke iste, ali izgleda da nije tako...
![1680815691_212510_shutterstock-132759410_f.jpg](/cache/images/5/8/0/e/7/580e779aef7dd211128e21e3e75b3343c5f1dc40.jpg)
Ukoliko vas trener stavi na dijetu, onda na listi dostupnih slatkiša obično ostaju samo dva voća – grejpfrut i jabuka, i zelena. Evo zbog čega je to tako.
Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san
Zelene jabuke obično imaju manje lepeza - kiselije su, imaju deblju kožicu. Ali u isto vreme, imaju manje šećera, zbog čega vam ih trener tako snažno preporučuje.
Zelene jabuke imaju više vitamina A, B, C, E i K u poređenju sa crvenim. Od elemenata u tragovima, zelenilo se može pohvaliti visokim sadržajem gvožđa i kalijuma. Takođe sadrže više dijetetskih vlakana, pa čak i proteina.
Ali s druge strane, crvene jabuke imaju više antioksidanata – kao i sve drugo crveno povrće i voće.
Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA
Nutricionisti se slažu - ako je vaš cilj da smanjite količinu šećera, onda su zelene jabuke zaista zdravije. I na duge staze, neće biti nikakve razlike koje boje jabuke više volite da jedete. Uostalom, najvrednije u njima su pektin, kvercetin i flavonoidi, kojih podjednako ima u svim vrstama jabuka.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU