· · Komentari: 0
ŽENSKO ZDRAVLJE

Ovo je UŽASNO! Da li znate koje sve menstrualne probleme TRPI ŽENSKO TELO?

Ovo su oni dani kada muškarci ne znaju šta su zgrešili, ali kada ni same žene nisu svesne koji sve simptomi i promene koje imaju su posledica mesečnog ciklusa

1593988598_zena-mesntruacija.jpg
Foto: Pixabay

Grčevi u stomaku i bol u donjem delu stomaka najčešći su simptomi mensturalnih tegoba koje dolaze sa redovnim menstrualnim ciklusom.

Vežbe za grudi pročitaje ovde: Predstavljamo vam TRI VEŽBE koje su idealne za grudi, ali u JEDNOM SLUČAJU ih ne smete raditi (FOTO/VIDEO)

Ipak, nekada ni same nismo svesne šta nam se događa sa telom, koje sve promene trpi i da li sve može biti posledica menstrualnih problema. Iako neke žene imaju sreće pa osećaju manje njih ili čak osećaju nekoliko simptoma, ali manjeg intenziteta, ovo su simptomi koji se mogu javiti.

Pročitajte još: U RUSIJI se štite od KORONE lekom koji košta 150 DINARA

Neizmerna glad je možda naprijatniji od svih simptoma, ali problem nastaje kad shvatimo da smo dva puta večerali u kratkom periodu. Tada smo spremne za nekoliko deserta, ali i za razmišljanje o tome šta nam se sve jede. Potom to najčešće i realizujemo, a onda tek počne i savest da nam radi.

Glavobolja je samo jedan od simptoma. U ovoj situaciji lekari preporučuju ibuprofen i nastavak sa normalnim svakodnevnim aktivnostima, kao da se ništa nije dogodilo.

Pročitajte još: Svi je IMAMO u kuhinji: NAMIRNICA koja TOPI MASTI i dovodi do VITKOG STRUKA

Oticanje i osetljivost grudi su prvi simptomi da ćete u ovom periodu biti posebno osetljive na sve, pa i na dodir i uobičajenu veličinu brushaltera. 

Gasovi su učestali u ovom periodu, iako se žene srame da priznaju. Gasovi tokom onih dana su najsmrdljiviji i to je rezultat nadutosti koja ne da mira. 

Pročitajte još: BILA POPULARNA U JUGOSLAVIJI I RUSIJI: Kod kuće napravite MAST kojom ćete rešiti glavobolju

Nadutost je razlog zbog kojeg je za vreme menstruacije ženama najjednostavije da nose pamučne, rastezljive, lepršave haljinice. 

Umor sa osećajem sličnim kao kad smo prehlađeni i iscrpljenost su konstantni.

Zatvor koji prati nesnosan bol i osećaj da ćete da ekspodirate. 

Promene raspoloženja su najgora noćna mora svakog muškarca čija dama prolazi kroz tih nekoliko osetljivih dana. U tim danima može zaplakati zbog prodatih cipela koje smo želele, mada nam i nisu bile potrebne niti smo o njima intezivno razmišljale.

Pročitajte još: Ako svakog jutra počnete dan sa OVOM namirnicom telo će vam biti zahvalno

Grčevi mogu biti različitih vrsta i intenziteta, pa postoji i nekoliko načina na koje možemo doprineti njihovom smanjenju. Najjednostavniji metod je uzimanje nekih od lekova sa ibuprofen, ali i domaćih čajeva koji rešavaju probleme.

Stolica je učestala. Za vreme menstruacije otpuštaju se hormoni i hemikalije, koji podstiču kontrakcije u maternici zahvaljujući kojima se krv istiska iz tela. Ako telo ispušta više hemikalija, deo njih odlazi u probavni trakt. To je razlog zašto je stolica česta, a može se pretvoriti i u proliv.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.