Oglas
· · Komentari: 0
HIGIJENA

Mislili ste da je TEČNI SAPUN bolji od običnog, a ustvari je leglo je ZARAZE, evo i zašto

Naučnici tvrde da sapuni koji najčešće stoje na umivaoniku ležište su raznih bakterija

1615186105_sapun.JPG
Foto: Printscreen Youtube/ DOORS OF HEALTH
Oglas

Najvažniji faktor u sprečavanju zaraze je svakako pranje ruku i održavanje lične higijene. Sapun pomaže u sprečavanju širenja bakterija, ali u tom sapunu krije se najgori vid zaraze.

Ruke treba prati temeljno, ali čak da operete ruke po svim higijenskim pravilima, jednu stvar svi zaboravljamo - da i posudice za sapun treba redovno prati.

Naučnici tvrde da sapuni koji najčešće stoje na umivaoniku ležište su raznih bakterija. Iako se ceo svet sastoji od bakterija i živimo s njima, neke od njih nikako ne želimo blizu svog organizma. 

Ako želite da ga koristite i dalje, ali u zdravim okolnostima, važno je da sapun održavate čistim, ispirajući ga svaki put nakon korišćenja. Ako ste zdravi, vaš organizam uspešno će eliminirati neke bakterije. U suprotnom, možda je tečni sapun bolji izbor.

Isto tako, kada je reč o tečnim sapunima, koje je navodno bolje koristiti, kriju jednu manu. Zatvarači na ećini posuda za sapun su pravo leglo bakterija i gljivica. Bakterije su manji problem, jer sapun sredi većinu njih, makar najopasnijih, gljivice su te koje nam prave veliki problem.

                                  Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas