· · Komentari: 0
PRIRODNI NAPICI

Možete sami da ih napravite: TRI napitka za DETOKS tela nakon korone

Jaka hrana, boravak u zatvorenom i manjak fizičke aktivnosti opteretili su organizam tokom zime i nagomilali toksine, a posledica je umor i osećaj težine.

depositphotos_302829970-stock-photo-pouring-syrup-birch-sap-glass.jpg
Očistite organizam Foto: Depozitfoto

Najbolji način da vratite vitalnost je detoksikacija, jer podstiče eliminaciju otrovnih materija iz organizma, a smena godišnjih doba prava je prilika za detaljno čišćenje organizma. 

Pročitajte još: Svinjska mast leči ginekološke probleme i bronhitis, a mi vam otkrivamo TAJNE RECEPTE

Oporavlja crevnu floru Foto: Depozitfoto

1. Glina je bogata mineralnim solima i elementima u tragovima. Opšti je detoksikator, pa neutrališe većinu toksina i oporavlja narušenu crevnu floru. Kako ima upijajuće dejstvo, čisti krv i smanjuje umor, a rezultati su vidljivi već posle sedam dana -ten je svetliji, koža lica blistava, a telo ima više energije. Priprema je laka: u čašu izvorske vode staviti kašičicu praha zelene gline i promešati drvenom kašikom. Ostaviti tokom noći, pa ujutru nakon buđenja prva tri dana piti samo vodu (glina treba da ostane na dnu). Naredna tri dana pije se cela smesa. Cela kura traje tri nedelje, a iz ishrane za vreme terapije treba izbaciti masnu hranu, meso i mlečne proizvode.

2. Brezov sok iz korena se podiže u stablo i lišće, i to je blago zaslađena “živa voda” koja sadrži složene šećere iz sluzi, mineralne soli i hranljive materije. Stablo breze se zaseče, a kad iz njega krene gusti sok nalik na smolu, skuplja se u posudu. Svakog dana, ujutro na prazan stomak, pijte čašu svežeg soka tokom tri nedelje. Sveži sok se čuva u frižideru, samo treba da je dobro zaštićen od svetlosti, inače će fermentisati. Za lek je potrebno oko pet litara soka. Prednosti ovog soka su mnogobrojne: dobar je diuretik i sprovodi drenažu, pa je dobar saveznik kože, bubrega i bešike. 

Zeleni smuti Foto: Depozitfoto

Pročitajte još: Jedni su PEŠAČILI, drugi TRČALI, treći VEŽBALI, šta mislite ko je oslabio?

3. Isecite jednu jabuku, jedan kivi, dodajte nekoliko listića mladog spanaća, malo rukole i nacedite pola limuna. Sve stavite u blender, pa sipajte do polovine vodu, sve izmiksajte i pijte svakog jutra pola sata pre doručka. Umesto spanaća može se koristiti i list mladog kupusa. Ovaj detoks brzo revitalizuje, pogodan je protiv prolećnog umora, a “kura” traje od 15 do 20 dana. 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.