Oglas
· · Komentari: 0
prirodno

Koliko PROPOLIS može da nam pomogne: Leči afte, a za grlo i kašalj je pravi lek

On je tvorevina slična struktruri smole koji pčele koriste za popunjavanje malih pukotina u košnici.

1605607652_Depositphotos_77409064_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Propolis ima mnoge benefite za naše zdravlje, kojih često nismo ni svesni.

Najznačajnija dejstva propolisa:

Protiv kandide

Kandida je najčešći tip gljivične infekcije pronađene u ustima, crijevnom traktu i vagini, a može uticati na kožu. Ako imunološki sistem funkcioniše kako treba, ova vrsta infekcije retko je ozbiljna. Međutim, u suprotnom, infekcija kandidom može migrirati na druga područja tela, uključujući krv i membrane oko srca ili mozga.

Pročitajte još: Kako su povezane ČILI PAPRIČICE i dug život?

Istraživanja obavljena 2011. godine pokazala su da je propolis pčelinji proizvod sa najvišom antifungalnom aktivnošću, što je dokazano njegovim efektom na 40 različitih vrsta gljivica, uključujući i kandidu.

Za grlo i kašalj
Svoju primenu je našao i kod upale i bolova u grlu, pa čak i kod kašlja. Savetuje se ispiranje grla kapima, koje koristite rastvorene u vodi. Propolis sadrži bogatu mešavinu vitamina B i minerala zbog čega se pokazao kao odličan lek protiv kašlja.
Kroz istoriju propolis se koristio za lečenje apscesa i manjih rana.

Za afte

Afte se javljaju tokom povrede četkicom za zube, bombonom, nagrizanje jakom ili začinjenom hranom, zbog stresa ili pada imuniteta. Afte su one bele ranice u ustima koje mogu biti vrlo neugodne i bolne. Iako nisu zarazne niti opasne za zdravlje, njihovo peckanje je vrlo iritantno, a zbog toga što su stalno vlažne od pljuvačke, proces zalečenja je vrlo spor.

Pčelinji propolis je prirodni antibiotik i antiseptik koji delotvorno leči bol u grlu, ali i afte. Dovoljno je da koju kap nanesete na štapić za uši i pritisnete na aftu i držite par sekundi.

Pročitajte još:Pomalo zaboravljene: Zašto je dobro da jedemo KRUŠKE

Pčelinji propolis je prirodni antibiotik i antiseptik

Protiv prehlade

Propolis se može koristiti kao prva linija odbrane kod bakterijskih infekcija, pre nego što se pribegne antibiotskim lekovima. Uzroci prehlada i gripa nisu bakterije, nego virusi, pa je u tom slučaju bolje odlučiti se za propolis koji jača imunitet, jer on ima antivirusno dejstvo. Tek ako on ne deluje treba pribeći nečemu jačem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas