· · Komentari: 0
SAVET

Tri GREŠKE koje pravimo kada je DORUČAK u pitanju

Ukoliko i vi pravite ove greške, pokušajte da ih ispravite.

1631978780_legs-1867769_1920.jpg
Foto: Piksabej

Imajući u vidu da je doručaj najvažniji obrok, ne smemo ga preskakati, a pored toga jako je važno i kojom ćemo hranom započeti dan.

Postoje namrinice koje mnogi doručkuju, ali tada prave grešku, jer iz njih neće dobiti energiju koja im je potrebna na početku dana.

Pročitajte još: Kad treba doručkovati, ručati i večerati? Ovo je idealno vreme za OBROKE​

Ovo su najčešće namirnice koje se uzimaju kao prvi obrok, a trebalo bi ih izbegavati.

Peciva iz pekare

Najjednostavnije rešenje za doručak, posebno kod onih koji su na poslu i nemaju vremena da se hrane zdravo, jesu razna peciva iz pekare. Međutim, peciva nisu dobra za naš organizam jer tada unosimo puno aditiva, belog brašna, soli, šećera i masti koje nam nisu potrebne, a ne unosimo nutritivne vrednosti koje su neophodne

Voćni sokovi i voćni jogurti

Bez obzira na natpise na ambalaži, kupljeni sokovi su puni šećera i sa njima ne bi trebalo započinjati dan, a isti je slučaj sa voćnim jogurtima. Iako jesu lepo osveženje za jutro, posebno tokom toplijih dana, kupovni voćni jogurti nisu zdravo rešenje. Ako vam se traži nešto slatko, umesto sokova i voćnog jogurta pojedite neku sezonsku svežu voćku.

Kaloričan doručak

Klasičan doručak podrazumeva pržena jaja, viršle, suhomesnate proizvode, sireve i slične namirnice. Međutim, velike količine masti iz tako kaloričnog doručka najpre nisu zdrave, a i završiće tamo gde ne želite - a to je u masnom tkivu. Takođe,  organizam neće dobiti potrebne vitamine, minerale i vlakna. Stoga, ako volite jaja za doručak, najbolje bi ih bilo skuvati i kombinovati uz dvopek i čaj.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.