· · Коментари: 0
САВЕТ

Три ГРЕШКЕ које правимо када је ДОРУЧАК у питању

Уколико и ви правите ове грешке, покушајте да их исправите.

1631978780_legs-1867769_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Имајући у виду да је доручај најважнији оброк, не смемо га прескакати, а поред тога јако је важно и којом ћемо храном започети дан.

Постоје намринице које многи доручкују, али тада праве грешку, јер из њих неће добити енергију која им је потребна на почетку дана.

Прочитајте још: Кад треба доручковати, ручати и вечерати? Ово је идеално време за ОБРОКЕ​

Ово су најчешће намирнице које се узимају као први оброк, а требало би их избегавати.

Пецива из пекаре

Најједноставније решење за доручак, посебно код оних који су на послу и немају времена да се хране здраво, јесу разна пецива из пекаре. Међутим, пецива нису добра за наш организам јер тада уносимо пуно адитива, белог брашна, соли, шећера и масти које нам нису потребне, а не уносимо нутритивне вредности које су неопходне

Воћни сокови и воћни јогурти

Без обзира на натписе на амбалажи, купљени сокови су пуни шећера и са њима не би требало започињати дан, а исти је случај са воћним јогуртима. Иако јесу лепо освежење за јутро, посебно током топлијих дана, куповни воћни јогурти нису здраво решење. Ако вам се тражи нешто слатко, уместо сокова и воћног јогурта поједите неку сезонску свежу воћку.

Калоричан доручак

Класичан доручак подразумева пржена јаја, виршле, сухомеснате производе, сиреве и сличне намирнице. Међутим, велике количине масти из тако калоричног доручка најпре нису здраве, а и завршиће тамо где не желите - а то је у масном ткиву. Такође,  организам неће добити потребне витамине, минерале и влакна. Стога, ако волите јаја за доручак, најбоље би их било скувати и комбиновати уз двопек и чај.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.