Oglas
· · Komentari: 0
promo

Izgledajte i osećajte se zdravo bez obzira na godine

Da su godine samo broj složiće se sve žene koje vode računa o svom zdravlju i izgledu

1658925344_pexels-daniel-xavier-1102341.jpg
Foto: Pexels
Oglas

U današnje vreme, nije bitno samo izgledati lepo, već je veoma važno i da budete zdravi. Starenje je prirodni proces i ne treba ga sputavati. Međutim, određenim tretmanima i pregledima, možete usporiti starenje i produžiti svoju vitalnost i mladalački izgled. Na taj način, bićete zdravi, izgledaćete lepo i osećaćete se energičnije i puni elana. U daljem tekstu, istaći ćemo neke od relevantnih koraka, koji su bitni za svaku ženu u zrelim godinama.

Ginekološki pregled – važan, a nepravedno izostavljen kod većine žena

Ginekološki pregled je važan za svaku žensku osobu bez obzira na godine. Čim stupite u intimne odnose, redovni pregledi intimne zone se podrazumevaju. Većina žena zbog neosnovanog straha od nepoznatog ili bojazni da čuju loše vesti, ne posećuju svog ginekologa dugi niz godina.

Nažalost, ovakva praksa se pokazala veoma loša, jer je prevencija i rano dijagnostifikovanje i lečenje, ukoliko postoji neki zdravstveni problem, veoma važno. Samo u tim slučajevima se može na vreme reagovati i otkloniti svaka mogućnost za lošim prognozama. Zato, promena svesti kod žena je od velikog značaja, jer šminka na licu neće istaći vašu lepotu ukoliko niste zdravi.

Prvi korak ka pozitivnim promenama je da izaberete lekara u koga ćete imati puno poverenje i sa kim možete otvoreno razgovarati. Videćete da za ginekološki pregled nema posebnih priprema, sem da se opustite i uvedete ovu naviku u vašu rutinu.

Nega kože lica i zatezanje kapaka kao vid estetskih korekcija potrebnih u zrelim godinama

Koža je najveći, a ujedno i najosetljiviji organ na kome se primećuje svaka promena. Ona se najviše menja tokom godina, usled gubitka elastičnosti. Kako je lice najviše izloženo spoljnim faktorima, ono zahteva i posebnu negu. Trebalo bi naglasiti da nisu samo spoljašnji faktori odgovorni za ubrzano starenje kože lica, već i način ishrane, izloženost stresu i uopšte celokupni način života ( pušenje, konzumiranje alkohola, nedovoljno sna itd. ).

Svaka žena koja vodi računa o svom licu ima posebnu rutinu u čišćenju i nezi, koja podrazumeva korišćenje različitih preparata. Međutim, bore se mogu ublažiti, ali ne i nestati korišćenjem istih.

Predeo oko očiju je najosetljiviji i tu se prvo uočavaju sitne nepravilnosti. Vremenom, bore se produbljuju, a koža se opušta. Vaš pogled može delovati umorno, a kesice ispod očiju vam dodavati više godina nego što imate. Tada se pristupa estetskim korekcijama, kao što je zatezanje kapaka, koje predstavlja rutinsku proceduru, a donosi najbolje rezultate.

Posle tretmana, obezbedite sebi potreban oporavak, ali i neophodnu zaštitu – nabavite adekvatne ženske naočare za sunce

Svaka procedura, pa i ona rutinska, zahteva izvesno mirovanje i oporavak. U ovom slučaju, potrebno je određeno vreme da se vide konačini rezultati. Stoga, odvojite potrebno vreme za sebe da se odmorite i relaksirate. Zaštita od sunca je neophodna, jer će vam oči biti osetljive, pa pre tretmana nabavite odgovarajuće naočare za sunce ženske, koje ne propuštaju svetlost. NJih možete nositi kasnije i preventivno, kao zaštitu od jakog UV zračenja i lep modni detalj.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas