Oglas
· · Komentari: 0
ZAČINSKA BILJKA

Magična KURKUMA: Lekovita začinska biljka koja LICE ČINI BLISTAVIM (RECEPT)

Kurkuma sadrži i vitamine B6 i B3, folnu kiselinu, a od minerala najviše kalijum, gvožđe i mangan.

1622152788_Depositphotos_54410925_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Lekovitost kurkume od davnina se prepričavala i prenosila u receptima u istočnim zemljama, iako je svoju popularnost stekla kao začin koji se koristi za pripremu pirinča i mahunarki, čime se daje ukus hrani i sprečava nadutost organizma prilikom unosa ovih sastojaka.

Pročitajte još: Isecite crni luk BEZ SUZA uz pomoć OVA 4 trika! (VIDEO)

Koren ove začinske bilje sadrži brojne zdrave sastojke i minerale, koji održavaju zdravlje celog organizma, odličan je antiseptik i prirodni antibiotik, leči ranice i sitne pukotine, a osim toga čuvena je i kao sastojak kojim se izbjeljuju zubi i leče upalni procesi u usnoj šupljini i zaustavlja krvarenje desni. 

Pored kurkumina u korenu kurkume se nalaze i ugljeni hidrati, proteini, minerali, esencijalna ulja i smole

Pročitajte još: Stavite JAJE na dno saksije sa cvećem i videćete NEVEROVATNE rezultate! (FOTO/VIDEO)

Glavni aktivni sastojak kurkume je alkaloid kurkumin od koga i potiče izrazito žuta boja. Međutim pored kurkumina u korenu kurkume se nalaze i ugljeni hidrati, proteini, minerali, esencijalna ulja i smole. Svi zajedno sinergistički deluju i pojačavaju dejstvo kurkumina. Kurkuma ima veoma široku lepezu delovanja: antioksidativno, protivupalno, antivirusno, antibakterijsko, antimikobno, antikancerogeno...

Zbog brojnih minerala, kurkuma je odlična za lice, protiv akni, za ujednačavanje tena i nežno čišćenje lica...

Postoji dosta naučnih radova i istraživanja koja ovo potvrđuju. Doktori danas često savetuju kao deo terapije i prevencije malignih bolesti, dijabetesa, alergija, artritisa, Alchajmera i drugih problema sa nervnim sistemom.

Pročitajte još: Cvetni spektakl od puzavice - Ukrasite ulaz prelepom VISTERIJOM! (FOTO/VIDEO)

Recept za masku od kurkume

Zbog brojnih minerala, kurkuma je odlična za lice, protiv akni, za ujednačavanje tena i nežno čišćenje lica. 

Pomešajte kašičicu kurkume uz kašiku gline i malo ružine vodice. Nanesite na očišćeno lice i držite najduže pola sata. Nakon toga isperite masku sa lice i laganim tapkanjem peškirom osušite vaše lice. Ova maska upija nečistoće i dezinfikuje kožu lica, a ružina vodica je tonira.

Pročitajte još: Šta treba da znamo o LAVANDI? Odlična je u borbi sa stresom, a ovako deluje na bore i akne

Pomešajte u jednakim količinama kašičicu kurkume i meda, u to dodajte sok od pola limuna i 50 mililitara jogurta. Nanesite na očišćeno lice i držite najduže pola sata. Nakon toga isperite masku sa lice i laganim tapkanjem peškirom osušite vaše lice. Ova maska doprineće hidrataciji lica, ujednačiće tonus i tonirati lice i izbledeće ožiljke od bubuljica.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas