Oglas
· · Komentari: 0
ONLAJN ŠKOLA

PSIHOLOZI TVRDE: Sada su mnogi RODITELJI dobili priliku da UPOZNAJU svoju decu

Budući da će učenici imati najviše četiri časa dnevno koji će trajati po pola sata, najveći teret u radu sa decom pašće na roditelje.

1598251156_Depositphotos_383395468_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Psiholog LJubica Bogetić smatra da je učenje i stvaranje radnih navika druga posledica ovakvog načina nastave. Kako se prvaci prvi put susreću sa učenjem, sedenjem u školskoj klupi i domaćim zadacima, onlajn nastava bi bila gotovo nemoguća.

Pročitajte još: Da li treba ŠPIJUNIRATI decu? Obavezno! I to na OVAJ NAČIN, da vas NE UHVATE

Roditelji će imati najveći zadatak da pomognu deci u sticanju radnih navika. To će naročito predstavljati problem majkama i očevima koji rade puno radno vreme.

- Najvažnije je da shvatimo da ovo neće trajati večno i da decu jedna školska godina neće oštetiti u budućem školovanju - ističe LJubica Bogetić.

Ovo neće trajati večno, ali teret je na ...

Sećamo se bombardovanja kada je većina roditelja sadašnjih prvaka išla u školu i svima su ocene bile zaključene na osnovu dotadašnjih ocena i sve se brzo nadoknadilo. Međutim, to je trajalo od marta do juna. Problem je sada što prvaci nisu ni upoznali učiteljicu i drugare iz razreda, ne znaju ništa o predmetima i nemaju radne navike, a već je sve vanredno i ne zna se koliko će trajati.

Roditelji nisu obučeni, a nemaju ni autoritet... Foto: Depozit

Na jesen se najavljuje i drugi talas epidemije što opet može dovesti do zatvaranja škola. U tom slučaju se očekuje da roditelji preuzmu ulogu učitelja, a niti su za to obučeni, niti imaju autoritet da predaju svojoj deci. U prethodnom polugodištu taj pritisak je dovodio do sukoba sa decom, naročito kada se očekivalo od roditelja da posao obavljaju onlajn i da u isto vreme rade sa mališanima.

Provodite što više vremena napolju, u prirodi, u razgovoru i šetnji sa decom.

Pored fizičkog zdravlja dece zbog virusa, velika briga roditelja je i njihovo psihičko stanje. Psiholog LJubica Bogetić savetuje da što više vremena provode sa decom u prirodi, jer šetajući se mogu da razgovaraju i o školskom gradivu:

- U nedostatku kontakata i druženja, priroda može da bude odličan lek, a pritom nema opasnosti od virusa. Važno je i da postoji organizovana struktura dana gde će i deca i roditelji znati šta se kada radi, da svaki dan urade određenu školsku aktivnost ali da imaju vreme i za zadovoljstvo.

Pročitajte još: Počinje HOROR: Deca uče, a vi RADITE OD KUĆE! Ovaj RASPORED je dobitna kombinacija

Ovaj period treba iskoristiti za bolje upoznavanje dece ali i njihovo bolje povezivanje s roditeljima.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas