Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Важно је како почињете дан: Ове намирнице ЗА ДОРУЧАК треба избегавати

Веома је важно шта једемо за доручак јер нам то даје енергију за читав дан. Због тога избегавајте ове грешке...

1603378004_Depositphotos_3593771_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Доручак је најважнији оброк – стога не би требало да једемо све што нам падне под руку.

Наиме, погрешан одабир намирница може итекако утицати на наше здравље и телесну тежину. Неке омиљене класике које многи једу за доручак би требало избегавати – откривамо и које.

Прочитајте још: ПРАВИ ДОМАЋИНСКИ РУЧАК: Фантастичан кисели купус са сувом коленицом и сланином (ФОТО/ВИДЕО)

Кукурузне пахуљице

Чинија кукурузних пахуљица омиљен је доручак, посебно деци. Међутим, већина пахуљица садржи превише шећера па не би требало да буду на менију. Осим тога, богате су угљеним хидратима, а имају мало влакана – стога смо брзо након доручка гладни.

Готови сендвичи

Ако журимо на посао, често успут купимо готов сендвич. Такви сендвичи садрже пуно соли, конзерванса, а првенствено пуно масноће. Саламе и сиреви које садрже дефинитивно нису добри ни за линију.

Палачинке

Знамо да им је тешко одолети - посебно викендом кад имамо времена да их правимо. У реду је ако их једемо једном недељно, али ако их редовно конзумирамо - гоје.

Прочитајте још: Ову храну НИКАДА не загревајте у микроталасној

Воћни јогурт са смањеним уделом масти

Чак и кад јогурт има ознаку "лигхт", односно, то не значи да је потпуно здрав. Како би компензовали укус који му обично даје масноћа, додаје му се више шећера. Стручњаци саветују да поједемо грчки јогурт са свежим бобицама. За додатни унос влакана додајте још шаку ораха и овсене пахуљице (без икаквих додатака).

Слатка пецива

Кроасан, крофна или мафин су ујутру практични и јако укусни. Међутим, није никаква тајна да су масни и садрже и пуно шећера, па не би требало да буду део доручка.

Индустријски смути

Имате навику да ујутру пијете куповни смути? Нажалост, они често садрже пуно шећера. Ако не можете да нађете неку марку у којој има мање шећера, ујутро вам се више исплати да направите домаћи смути.

Прочитајте још: Доручак, ужина или вечера: ХРСКАВА ПИТА са сиром и куленом која ће вас одушевити (ФОТО/ВИДЕО)

Мусли плочице

Звучи као једноставна и здрава опција за доручак? Па, и није баш сасвим. Те плочице садрже готово једнаку количину шећера као и чоколадице – стога нису пуно здравија алтернатива.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas