Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОЛАЧ

Једини ПРАВИ рецепт за БАНАНА ХЛЕБ: Амерички колач који је идеалан за слатки доручак или ужину

Банана хлеб је омиљени амерички колач.

1622641224_soft-cake-5195326_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Банана бреад или хлеб са бананама је мекан колач који можете спремити за доручак или када желите да се засладите.

 Настао је у Америци, у време Велике депресије, а остао је популаран све до данас, о чему сведочи и дан овог колача - 23. фебруар.

Прочитајте још: Цео живот смо погрешно љуштили банану! Погледајте правилан начин (ВИДЕО)

Састојци:

250 грама интегралног или белог брашна
150 грама смеђег шећера
1 прашак за пециво
3 веће зреле банане
100 грама путера
2 јаја
50 грама ораха
1 кашичица цимета по жељи
прстохват соли

Припрема:

Мањи калуп за печење хлеба обложите папиром за печење.

Ставите у чинију све суве састојке: брашно, смеђи шећер и прашак за пециво, и све добро промешајте кашиком.

Истопите путер и прелијте га преко сувих састојакапа додајте изгњечене зреле банане и умућена јаја. Ситно исецкајте орахе, па додајте и њих у смесу, као и кашичицу цимета.

Све састојке добро умутите и ставите у калуп за печење хлеба. Пеците сат времена у претходно загрејаној рерни на 200 степени.

Како бисте проверили да ли је хлеб печен, прободите га чачкалицом на различитим местима. Уколико је печен, чачкалица ће бити сува.

Извадите хлеб из рерне и оставите да се скроз охлади. Исеците га на парчиће и послужите га са медом, кремом или домаћим џемом.

Савет:

Уколико волите суво грожђе или бруснице, можете их додати током припреме са орасима и циметом.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas