· · Коментари: 0
исхрана

Богат је угљеним хидратима, а идеалан за мршављење: Посебно се конзумира током зиме

Угљени хидрати су заиста препрека скидању килограма, али не и код батата.

1608624011_Depositphotos_407746208_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Да бисмо смршали, требало би да смањимо унос угљених хидрата. То је мантра коју сте сигурно чули до сада ако сте се информисали о дијетама. Наравно, она се често понавља с врло добрим разлогом, међутим, не важи баш за сваку намирницу која их поседује у великој количини.

Која је онда та мистериозна намирница са угљеним хидратима која вам може помоћи да смршате? То је, веровали или не, слатки кромпир, познат код нас и као батат. Ово коренасто поврће највише конзумирамо током јесени и зиме, али било би добро да оно нађе своје место на нашој трпези и када је напољу топлије.

Прочитајте још: Ових правила се током дијете не морате придржавати

Можда ће вас изненадити чињеница да један слатки кромпир средње величине има само 100 калорија. Он има 24 грама угљених хидрата, од чега 4 грама чине влакна. То је посебно важно јер су влакна та која нас засићују, а она такође помажу и у уклањању токсина из нашег организма.

Фото: Депосит

Слатки кромпири се препоручују у исхрани и из других разлога. Да ли сте знали да једна порција слатких кромпира садржи 40% укупне дневне препоручене количине витамина Ц? Иста порција садржи чак четири пута више витамина А од препоручене количине. Тај витамин је посебно важан за мршављење јер помаже у убрзању метаболизма.

Прочитајте још: Има 53 године, младолик изглед и здраву линију: За савршен изглед Џулије Робертс заслужна је "ГИ" ДИЈЕТА

Надамо се да су вас ове чињенице убедиле да пружите шансу слатком кромпиру ове зиме. Од тога ћете имати вишеструке користи. Не само што ћете смршати, већ ћете бити у прилици да уживати у сјајним оброцима са овом укусном намирницом.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.