Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГУЛАШ

Омиљено јело са бакином тараном: Спрема се лако и нико му не може одолети (ФОТО)

Ово јело се може скувати са јунетином или прасетином, срнетином или зечетином, али је неупоредиво укуснија када се једе са тараном

Gulas.jpg
Фото: А. М.
Oglas

Гулаш је старо јело чија попуалрност никада неће избледети. Може да се прави од готово сваке врсте меса. Поред свежег меса, веома је важан и прилог са којим се служи.

Прочитајте још: Овај колач се прави за 7 минута и кошта 70 динара

Неке домаћице уз гулаш служе пире од кромпира, а неке куван кромпир. Друге скувају широку тестенину попут тортелина. Треће спремају домаће кнедле. Предлажемо да уз гулаш направите тарану према старом рецепту.

Рецепт за гулаш:

Свеже место је најважније
Фото: А. М.

Рецепт је за две особе, уколико кувате за четворо дуплирајте састојке.

Састојци:

  • 1 свињски филе
  • 2 црна лука
  • 2 ловорова листа
  • 1 шаргарепа
  • 1 чен белог лука
  • 1 децилитар црног вина
  • 1 кашикица алеве
  • со, бибер, зачини

Припрема:

Црни лук се очисти и исецка, а шаргарепа се очисти и наренда. Црни лук, шаргарепа и ситно исецкан чен белог лука се посоле и побибере, па издинстају. Свињски филе се очисти од жилица и исече на коцке, па убаци у издинстан црни лук. Када месо побели додају се суви зачини према жељи и укусу. Додаје се кашикица алеве паприке, два ловорова листа и чаша црног вина.

Када се месо издинста и гулаш је готов, у шољицу се кашикица измеша кашикица брашна са мало млека. Овим ће се гулаш згуснути, а може да се дода и кашикица кечапа. Нека се крчка још пет минута и гулаш је готов.

Прочитајте још: Знате ли када палачинке треба окренути на другу страну? Откривена тајна искусних кувара

Оштра треница за тесто
Фото: А. М.

Тарана

Ова тестенина се прави изузетно једноставно, а може да се једе уз различите прилоге, па и једноставан сос од парадајза.

Састојци:

  • 1 јаје по особи
  • 100 грама брашна по особи
  • треница

Припрема:
Умеси се чврсто тесто од јајета и брашна. На радну површину се поспе брашно, узме јака треница и на најшире рупице се тре тесто. Будите пажљиви уколико треница није довољно оштра.

Прочитајте још: Један коморач, а две салате: Једноставна, а здрава храна уз коју губите килограме

Тарана се скува тек када је гулаш готов. Кува се брзо, па када се тарана појави на површини извади се једна и проба.

У тањир се прво сипа тарана, а одозго гулаш. Уз тарану се не једе кромпир, нити је потребан хлеб.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas