Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Како до РАВНОГ СТОМАКА без вежбања? Могуће је уз ове савете

Иако је вежбање увек препоручљиво, ако сте након дужег времена уживања у јелу и пићу приметили да вам се струк заоблио, постоји 6 ефикасних начина да смањите стомак без мукотрпних вежби.

1598515652_Depositphotos_2779078_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Стручњаци тврде да је потребно уложити мало труда и промена у свакодневну исхрану и резултати ће брзо бити видљиви.

Прочитајте још: Сигурно вас БОЛЕ ЛЕЂА када дуго седите: ОВОМ вежбом ојачајте мишиће и научите ПРАВИЛНО да СЕДИТЕ

1. Избаците алкохол

Већина људи има омиљено алкохолно пиће уз које се опушта, али редовно испијање на пример пива, које у пола литра има 218 калорија, доприноси погубном ефекту на изглед стомака.

Фото: Пиxабаy

– Алкохол је непријатељ губитка килограма, а доказано је да повећава складиштење масти. Ако желите да смршате или смањите струк, потпуно избаците алкохол на неко време, или се ограничите на максимално 1 до 2 чаше недељно како бисте видети резултате – истиче Вудс.

2. Избаците рафиниране угљикохидрате и прерађене шећере

– Ако озбиљно размишљате о смањењу масноћа на стомаку, тада морате да избаците рафинисане угљене хидрате и прерађене шећере – тврди Вудс. Прерађени шећери налазе се у много посластица, а главни кривци су карамела и шећер из трске који се скривају у куповним десертима у великим количинама. Примери рафинисаних угљених хидрата укључују пицу, тестенину и бели хлеб.

Пица, тестенина и бели хлеб су примери рафинисаних угљених хидрата.

Прочитајте још: Како се правилно изводи ИЗДРЖАЈ? Пратите правила и имаћете ТРБУШЊАКЕ КОЈЕ СТЕ ЖЕЛЕЛИ

– Ти састојци доприносе лошем здрављу црева и често су високо калорични. Кад покушавате да смањите стомак, пребаците се на интегралне намирнице – каже Вудс.

3. Фокусирајте се на здравље црева

Здравље црева повезано је с читавим низом ствари, од тога како складиштимо масноћу, колико нам је стабилан ниво глукозе и како прерађујемо храну. Сам каже да морамо да пазимо на здравље црева ако желимо да најефикасније смршамо. Исхрана богата влакнима, као и пробиотичка храна попут јогурта и киселих краставаца могу помоћи.

Пробиотичка храна попут јогурта и киселих краставаца могу помоћи.
Фото: Депосит

4. Мање стреса

Људи стрес доживљавају на различите начине, али код неких то може резултирати прекомерним једењем што на крају води до гојења. Стрес узрокује да наша тела ослобађају адреналин и кортизол.

Прочитајте још: Студије кажу да због овога треба радити ЈОГУ: Ево како вам може ПОМОЋИ

Ако смо под стресом, такође мање квалитетно спавамо што значи да имамо мало енергије и вероватно ћемо жудети за храном с високим садржајем шећера.

Сам каже да је смањивање нивоа стреса кључно ако желите да смршате и препоручио је људима да експериментишу с различитим врстама техника смањења стреса.

5. Смањите удео угљених хидрата

Иако никад није паметно у потпуности избацити неку групу намирница из исхране, Сам каже да је смањивање угљених хидрата одличан начин за мршављење, јер тера тело да гориво добија из других извора, што су обично залихе масти.

Прочитајте још: На који начин да се ЗДРАВО УГОЈИТЕ? Пратите ове САВЕТЕ и доћи ћете до резултата

6. Проверите унос калорија

Много људи мисли да им је исхрана врло добра, базирана на здравим намирницама, али нису свесни количина које једу као и укупног броја унетих калорија. Најбољи начин за смањивање непотребних калорија су мање порције и увођење чешћих оброка, што ће убрзати метаболизам и позитивно деловати на изглед стомака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas