· · Коментари: 0
ФОРМА

Тренинг пре првог оброка ефикасније сагорева масноће, а ОВЕ ВЕЖБЕ ће вам помоћи у томе

Да бисте спречили да се вишак калорија гомила око стомака, бутина и стражњице, предлажемо да сваког другог дана радите ове вежбе

dr-vezbeDeposit_620x0.jpg
Фото: Депозитфото

Уколико желите да пребродите зиму без вишка килограма, савет је да редовно вежбате, без обзира на временске прилике. Али битно је да вежбе изводите празног стомака, односно пре доручка. Доказано је да тренинг пре првог оброка ефикасније сагорева масноће. На овај начин остаћете у доброј форми и са оптималном тежином.

Прочитајте још: Не будите лењи! Ево како да и у изолацији останете у форми и затегнете тело

Подизање ноге у страну

Заузмите шири раскорачни став са рукама ослоњеним на бокове. Из тог положаја спустите се у чучањ. Задржите се у том положају кратко, па приликом подизања десну ногу померите што више у страну. Вратите се у почетни положај, спустите се у чучањ, па приликом враћања у усправни положај подигните леву ногу у страну. Урадите 16 наизменичних понављања.

Редовно вежбајте
Редовно вежбајте

На врховима прстију

Издахните ваздух и подигните се на врхове прстију, подижући и руке увис. Напните трбушне мишиће и мишиће задњице, да бисте одржали равнотежу.

Подизање бокова

Лезите на леђа, испружите руке поред тела и савијте ноге, тако да су оба стопала на подлози.

Свака вежба се ради по 16 наизменичних понављања.

Издишући ваздух напните мишиће трбуха и стражњице и подигните бокове од подлоге. Останите тако 15 секунди, а потом се полако вратите у првобитан положај. Поновите вежбу од осам до 10 пута.

Чучањ уза зид

Ослоните се леђима на зид. Опустите рамена и издужите врат. Спустите се клизећи низа зид у чучањ, тако да бутине и потколенице буду под углом од 90 степени. Руке су опуштене, поред тела. Издишући подигните руке испред себе са длановима окренутим надоле, истовремено се спустите мало низ зид, да бисте интензивирали рад предњег мишића бутине. Останите у том положају десетак секунди, а потом се усправите. Поновите пет пута.

Прочитајте још: Уз помоћ КРАТКИХ ВЕЖБИ обликујте бутине и руке, а за неколико дана приметићете НЕВЕРОВАТНУ ПРОМЕНУ

Скок из чучња

Станите у широки раскорачни став са прстима стопала окренутим ка споља. Руке ослоните на бокове. Пете одигните од пода па се спустите у чучањ. Из чучња скочите увис. Водите рачуна о томе да пажљиво доскочите на врхове прстију да се не бисте повредили. Урадите 10 брзих скокова.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.