· · Коментари: 0

Да ли сте чули за ХЛАДНУ ЈОГУ? Има велике предности

Јога је настала пре више од 5.000 година у северној Индији. Раних 1960-их постаје вештина о којој се причало широм света.

1638455992_shutterstock_567853897.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Јога је доживела још већи пораст популарности у наредних неколико деценија како су видео снимци вежбања постали доступнији. Ово је омогућило људима да практикују јогу код куће како би вежбали.

Данас је јога свакодневница многима. Најпопуларнији облик јоге је врућа јога, али да ли сте чули ва хладну јогу. Увођење хладне јоге могло би да промени начин на који људи вежбају. Најједноставније речено, хладна јога је јога која се практикује у окружењу са температурама у распону од 4 до 15 степени.

Хладна јога има многе здравствене предности

Студија каже да јога вежбе на овој температури чине организму благи стрес. То стање омогућава телу да сагорева више масти и калорија. Ниске температуре омогућавају људском телу да дуже задржи своје врхунске перформансе. Неколико студија доказује да метаболизам тела ради теже у хладнијим климама, тако да сагорева више нездравих масти.

Хладна јога и врућа јога имају много сличности

Хладна јога и врућа јога имају исте принципе и покрете. Позе јоге за почетнике могу се подучавати на часовима топле или хладне јоге. Једина велика разлика је у томе колико дуго људи могу да издрже ове позиције. Љубитељи хладне јоге верују да хладније окружење може омогућити дуже и корисније вежбе јоге, пиште Тхе Лист.

Јога је један од здравих начина за мршављење без дијете, и из тог разлога, многи су је користили за сагоревање масти или одржавање здраве тежине.
 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.