· · Коментари: 0
anksioznost

Студије кажу да због овога треба радити ЈОГУ: Ево како вам може ПОМОЋИ

Већина нас бар једном је помислила да би требало да проба јога вежбе.

1597651946_people-2573216_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Знамо да постоји читав низ предности, побољшања флексибилности, смањење стреса, истезање болних мишића.

Нова истраживања кажу да може да учини много више од једноставног смањења стреса, могла би да се користи и као ефикасан третман за оболеле од анксиозних поремећаја.

Прочитајте још: Имамо ИДЕАЛНО место за летовање, СВЕ УКЉУЧЕНО, а уз један УСЛОВ - добијате ПОПУСТ (ФОТО)

У студији је учестовало 226 мушкараца и жена који имају анксиозни поремећај. Били су подељени у три групе од којих је свака имала различит третман менталног здравља, когнитивна бихевиорална терапија, јога и едукација о управљању стресом. Након три месеца откривено је да је јога значајно ефикаснија од осталих третмана.

Јога је лако доступна и има многобројне здравствене користи.
Фото: Пиxабаy

Више од половине оних који су практиковали јогу показало је побољшање симптома

Прочитајте још: Како се правилно изводи ИЗДРЖАЈ? Пратите правила и имаћете ТРБУШЊАКЕ КОЈЕ СТЕ ЖЕЛЕЛИ

Водећа ауторка студије, професорка Наоми Симон рекла је да се јога добро подноси, лако је доступна и има многобројне здравствене користи.

Сугерише се да менталне болести не треба лечити само јогом, али да би било значајно додавање јоге у своју рутину као део свакодневне неге нашег организма.

Прочитајте још: Када сте љути возите БИЦИКЛ, а безвољни АЕРОБИК: Ево када се иде у ТЕРЕТАНУ

Ако се борите са анксиозношћу разговарајте са својим лекаром о могућностима лечења. Професорка је такође нагласила да је потребно да постоји више опција за лечење анксиозности јер ће различити људи реаговати на различите начине, а ако имамо више опција лечење ће бити делотворније.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.