Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВЕЖБАЈТЕ СА МАРИЈОМ

ТРЕНИРАЈТЕ НОГЕ, али и ПОЗИТИВНУ ЕНЕРГИЈУ: Са нашим тренером Маријом данас радимо управо ове вежбе (ВИДЕО)

Сваког викенда на Магазину Новости вежбајте са нашим професионалним тренером Маријом Стојановић и започните дан на најбољи начин.

1607160386_129376983_763689427576483_3087841959477803170_n.jpg
Фото: Приватна архива
Oglas

Овог викенда заједно ћемо радити тренинг за ноге. Поред активирања мишића, преносимо вам и позитивну енергију коју Марија шаље. Припремите се и почињемо са тренингом.

Загревање је обавезни део пре почетка сваког тренинга.

1. Чучањ

За ову вежбу потребни су вам тегови које ћете држати на раменима. Колена су мало шира од ширине рамена, а стопала су окренута ка споља. Спуштате се 10 пута, а онда 10 пута доле пулс и издржај 10 секунди. Пазите да колена иду ка споља, да је стомак стегнут и да је гуза иза. 

Да утврдимо, 10 пута обичан чучањ, 10 пута пулс и 10 секунди сте у издржају.

Прочитајте још: Активирајте све мишиће: Ове суботе са тренером Маријом радимо тренинг за ЦЕЛО ТЕЛО (ВИДЕО)

2. Искорак уназад

Када радите ову вежбу нога иде уназад с тим што када се подигнемо, подижемо и ногу. Радите 10 понављања по нози и све то у 4 серије. Стегнут стомак је обавезан због одржавања баланса. Активирате и мишиће глутеуса, а веома је битно да не журите и да вам колено и тело не иду напред.

3. Задња ложа и чучањ

Колена су благо савијена, а тегови су све време уз бутину. Спуштамо се лагано доле, горњи део тела до испод коена, подижемо и пењемо тегове на рамена и идемо у чучањ. Битно је да су вам леђа права све време, пазимо и на колена, а гуза је све време иза. Радите 15 понављања у 4 серије.

Прочитајте још: ЗАТЕГНИТЕ СТОМАК: Не одлажите вежбање, наш тренер Марија је поново ту за вас (ВИДЕО)

4. Подизање са колена

Сада смо на коленима. Веома је битан баланс када изводимо ову вежбу. Подижемо се са колена и спуштамо. све време је стомак стегнут, а колена треба да иду споља, никако ка унутра или равно. Ову вежбу радите 8 понављања по нози и све то у 4 серије. 

Делује лагано, али уопште није!

Битно је да приликом подизања газите целим стопалом. Ако је некоме тешко вежбу олакшајте тако што ћете се подићи скроз горе. Не морате да будете у чучњу, али покушајте и потрудите се да урадите вежбу на овај начин.

Прочитајте још: ВЕЖБЕ ЗА ГЛУТЕУС су пред вама: Будите активни са нашим тренером Маријом (ВИДЕО)

5. Шут иза са тубер траком

И за крај тренинга ствљамо акцент на задњицу и задњу ложу.

За ову вежбу требаће вам тубер трака. Наслоњени смо на фотељу или столицу, леђа су права и шутирамо уназад. Задржимо две секунде и што спорије враћамо. Као и у претходним вежбама стомак је стегнут, водите рачуна о положају леђа, а нога на којој стојите је мало савијена у колену.

Овом вежбом активирате и другу ногу и мишиће глутеуса. Радите 15 понављања по нози и све то поновите у 4 серије као и све претходне вежбе. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas