Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

ЦРНО ВИНО и још пет савршених намирница које уклањају ЛОШ ХОЛЕСТЕРОЛ

Опасан ниво лошег холестерола може довести до зачепљења крвних судова и последично, инфаркта

1616620400_wine-4551293_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Лош холестерол се лепи за зидове крвних судова и доприноси изградњи наслага на зидовима крвних судова и повећава ризик од срчаних обољења. Поред генетске предиспозиције, лош холестерол је  последица и лоше ихране и конзумирања нездавих намирница.

Најбоља исхрана за регулисање нивоа холестерола је она богата антиоксидантима...

Са друге стране, ниво холестерола се смањује ако једете више намирница богатих влакнима, омега-3 киселинама, и ако уносите више маслиновог уља. Циљ регулисања исхране је да се смањи ниво лошег холестерола, а повећа ниво доброг, како би крвни судови и срце били заштићени. Најбоља исхрана за регулисање нивоа холестерола је она богата антиоксидантима.

Прочитајте још: Решите се запушеног носа помоћу СОДЕ БИКАРБОНЕ

Коштуњаво воће 

Ово воће смањује висок ниво лошег холестерола. Особе које својуУколико у своју исхрану уведете  бадеме, лешнике, орасе и пистаће, осећаћете како се холестерол регулише у року од три недеље. Шака коштуњавих плодова дневно, довољна је да се покажу резултати.

Црно вино
Истраживања су потврдила способност грожђа да спречава таложење масних наслага у артеријама. Састојак који регулише холестерол, налази се у свим производима који садрже љуске црног грожђа, укључијући и вино. Умерена конзумација црног вина повећава ниво доброг холестерола, а смањује ниво лошег.

Прочитајте још: Ко једе шпарглу и хељду имаће много деце и живеће дуго

Соја

Заштитна вредност соје је већа када се једе сирова. Ако свакога дана попијете 400 милилитара неког напитка на бази соје или поједете 60 грама неког од сојиних производа, ниво лошег холестерола се може спустити за 8 до 9 одсто.

Риба

Прочитајте још: Ставила је косу у ПЛАСТИЧНУ ФЛАШУ: После 10 секунди добила је ФЕНОМЕНАЛНУ локну као из салона! (ВИДЕО)

Риба је идеална за очување линије, али и за смањење нивоа холестерола. Риба садржи омега-3 масне киселине које разрађују крв, снизавају холестерол и смањују ризик од срчаних болести. Ово се првенствено односи на лосос, сардине, туњевину, харинге и скушу.

Маслиново уље

Висока концентрција олеинске киселине маслиново уље чини добрим савезником за здравље нашег срца. Становништво медитерана које га често користи, има много нижи степен смртности од кардиоваскуларних болести. Коришћење маслиновог уља утиче на подизање ‘’доброг’’ холестерола.

Прочитајте: Креће нова сезона шминкања: 3 ПРОЛЕЋНА ТРЕНДА учиниће нас млађим

Намирнице богате пектином

Пектин је врста растворљивог влакна. Намирнице богате пектином обарају лош холестерол као и најбољи лекови којима данас располажемо. Највише га има у цитрусима, грепфурту, у јабукама и шаргарепи. Особе које свакодневно конзумирају ове намирнице смањују висок холестерол за 10 до 20%.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas