· · Коментари: 0

Ево које намирнице се једу и пију ПРЕ СПАВАЊА: 9 моћних савезника за миран сан

Добар сан је невероватно важан за ваше опште здравље. Може смањити ризик од развоја одређених хроничних болести, одржати ваш мозак здравим и ојачати ваш имуни систем.

1641899132_plate-gf92f20a0c_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Постоји много стратегија које можете користити за промовисање доброг сна, укључујући промене у вашој исхрани, јер нека храна и пића имају својства која подстичу сан.

9 најбољих намирница и пића које побољшавају квалитет сна

1. Бадеми

Бадеми су извор мелатонина и минерала магнезијума који побољшава сан, два својства која их могу учинити одличном храном за јело пре спавања.

Прочитајте још: "Постала сам веган да бих побољшала свој сексуални живот – сада имам секс СВАКИ ДАН и дуже оргазме"

2. Ћурка

Ћуретина може бити одлична храна за јело пре спавања због великих количина протеина и триптофана, од којих оба могу смањити умор.

3. Чај од камилице

Чај од камилице садржи антиоксиданте који могу подстаћи поспаност, а показало се да његово испијање побољшава укупан квалитет сна.

Фото: Депозит

4. Киви

Киви је богат серотонином и антиоксидансима, од којих оба могу побољшати квалитет сна када се једу пре спавања.

5. Сок од вишње

Сок од вишње садржи хормон мелатонин који подстиче сан и може помоћи да се обезбеди добар сан.

6. Масна риба

Масне рибе су одличан извор витамина Д и омега-3 масних киселина, од којих обе имају својства која могу побољшати квалитет вашег сна.

Фото: Депозит

 7. Ораси

Ораси имају неколико својстава која могу подстаћи бољи сан. На пример, они су одличан извор мелатонина и здравих масти.

8. Чај од пасифлоре

Чај од пасифлоре садржи апигенин и има способност да повећа производњу гама аминобутирне киселине (ГАБА). Ово може позитивно утицати на сан.

9. Бели пиринач

Бели пиринач може бити од користи за јело пре спавања због високог гликемијског индекса (ГИ). Висок ГИ може подстаћи бољи сан.

(Извор: Ало студенти)

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.