Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Препознајте прве ЗНАКОВЕ ГРИПА! Ево шта ОБАВЕЗНО треба да урадите

Вирус грипа је изузетно заразан, па су потребне посебне мере које треба применити од првих симптома.

1609167642_Depositphotos_33059145_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Лагано голицање у грлу, болови у телу и изненадна грозница могли би бити неки од првих знакова да ћете оболети од вируса грипа. Вирус грипа погађа до 20 процената  светског становништва сваке године.

Кључно је да рано препознате симптоме како бисте могли да почнете да се бринете о себи. Нарочито је важно за малу децу, старије одрасле особе, труднице или људе са хроничним обољењима који утичу на њихов респираторни или имуни систем да брзо потраже медицинску помоћ.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Ови савети не само да ће вам помоћи да се брже осећате боље, већ и спречавају ширење овог врло
заразног вируса на друге људе у вашој заједници.

Прочитајте још: Руски травар ДМИТРИ: Мушкарци, не купујте скупе препарате, ОВА БИЉКА спречава ЋЕЛАВОСТ

Препознавање знакова грипа

У почетку је лако заменити грип са мањом прехладом. Иако грип дели многе симптоме прехладе,
симптоми грипа су обично озбиљнији и јављају се брже.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Рани знаци грипа укључују:

  • умор
  • изненадна грозница, обично изнад 38 степени
  • иритирање или упала грла
  • кашаљ
  • језа
  • болови у мишићима или телу
  • цурење из носа
  • грозницу, али имајте на уму да је грозница честа у раним фазама грипа, али неће сви који имају грип имати

Ако приметите да имате знаке грипа, следите ове савете:

Прочитајте још: Кошта 40 динара и ПРОВЕРЕН је зимски руски лек за подизање имунитета

  • Често перите руке како бисте спречили ширење вируса. Циљ је око 20 секунди рибања топлом водом и сапуном пре испирања.
  • Покријте кашаљ и кијање руком уместо рукама или их усмерите у марамицу за једнократну употребу. Грип је врло заразан и лако се шири ваздухом ако кашљете или кихнете.
  • Једите здраво да бисте ојачали имуни систем. Иако можете изгубити апетит када сте болесни, једење малих оброка богатих воћем и поврћем помоћи ће вашем телу да му пружи снагу потребну за борбу против вируса.
  • Пијте пуно течности, посебно воде, чаја и пића са ниским уделом шећера и електролита. Избегавајте алкохол и кофеин.
  • Купите оно основно, као што су марамице, лекови против болова који се продају без рецепта, средства за сузбијање кашља, ваш омиљени чај и свеже воће и поврће које ћете грицкати док сте код куће. Ако се већ осећате лоше, можда би било добро замолити пријатеља или вољену особу да изврше куповину уместо вас.
  • Обавестите своје радно место. Може бити тешко изостати са посла, али шеф ће вам бити захвалан ако останете код куће како не бисте заразили своје сараднике.
  • Останите код куће и одморите се. На крају, најбољи начин лечења грипа је довољно одмора.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas