· · Komentari: 0
PREVENCIJA

Prepoznajte prve ZNAKOVE GRIPA! Evo šta OBAVEZNO treba da uradite

Virus gripa je izuzetno zarazan, pa su potrebne posebne mere koje treba primeniti od prvih simptoma.

1609167642_Depositphotos_33059145_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Lagano golicanje u grlu, bolovi u telu i iznenadna groznica mogli bi biti neki od prvih znakova da ćete oboleti od virusa gripa. Virus gripa pogađa do 20 procenata  svetskog stanovništva svake godine.

Ključno je da rano prepoznate simptome kako biste mogli da počnete da se brinete o sebi. Naročito je važno za malu decu, starije odrasle osobe, trudnice ili ljude sa hroničnim oboljenjima koji utiču na njihov respiratorni ili imuni sistem da brzo potraže medicinsku pomoć.

Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!

Ovi saveti ne samo da će vam pomoći da se brže osećate bolje, već i sprečavaju širenje ovog vrlo
zaraznog virusa na druge ljude u vašoj zajednici.

Pročitajte još: Ruski travar DMITRI: Muškarci, ne kupujte skupe preparate, OVA BILJKA sprečava ĆELAVOST

Prepoznavanje znakova gripa

U početku je lako zameniti grip sa manjom prehladom. Iako grip deli mnoge simptome prehlade,
simptomi gripa su obično ozbiljniji i javljaju se brže.

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Drevni LEK monaha sa Svete Gore koji "DIŽE iz MRTVIH" (RECEPT)

Rani znaci gripa uključuju:

  • umor
  • iznenadna groznica, obično iznad 38 stepeni
  • iritiranje ili upala grla
  • kašalj
  • jeza
  • bolovi u mišićima ili telu
  • curenje iz nosa
  • groznicu, ali imajte na umu da je groznica česta u ranim fazama gripa, ali neće svi koji imaju grip imati

Ako primetite da imate znake gripa, sledite ove savete:

Pročitajte još: Košta 40 dinara i PROVEREN je zimski ruski lek za podizanje imuniteta

  • Često perite ruke kako biste sprečili širenje virusa. Cilj je oko 20 sekundi ribanja toplom vodom i sapunom pre ispiranja.
  • Pokrijte kašalj i kijanje rukom umesto rukama ili ih usmerite u maramicu za jednokratnu upotrebu. Grip je vrlo zarazan i lako se širi vazduhom ako kašljete ili kihnete.
  • Jedite zdravo da biste ojačali imuni sistem. Iako možete izgubiti apetit kada ste bolesni, jedenje malih obroka bogatih voćem i povrćem pomoći će vašem telu da mu pruži snagu potrebnu za borbu protiv virusa.
  • Pijte puno tečnosti, posebno vode, čaja i pića sa niskim udelom šećera i elektrolita. Izbegavajte alkohol i kofein.
  • Kupite ono osnovno, kao što su maramice, lekovi protiv bolova koji se prodaju bez recepta, sredstva za suzbijanje kašlja, vaš omiljeni čaj i sveže voće i povrće koje ćete grickati dok ste kod kuće. Ako se već osećate loše, možda bi bilo dobro zamoliti prijatelja ili voljenu osobu da izvrše kupovinu umesto vas.
  • Obavestite svoje radno mesto. Može biti teško izostati sa posla, ali šef će vam biti zahvalan ako ostanete kod kuće kako ne biste zarazili svoje saradnike.
  • Ostanite kod kuće i odmorite se. Na kraju, najbolji način lečenja gripa je dovoljno odmora.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.