· · Коментари: 0
САВЕТИ

Успешно смршајте помоћу ових ПЕТ трикова

Многи људи греше приликом одржавања дијете и праве кардиналне грешке које их спречавају да изгубе килограме

1630165790_dijeta.jpg
Фото: депоситпхотос

Уколико ако заиста желите да смршате, неколико је ствари које морате да знате Уколико сте на дијети и желите да смршате пре него се увучете у секси купаћи костим и запалите на летовање, неколико је ствари о којима морате да водите рачуна не би ли сте вешто истопили своје килограме.

Прочитајте још: Ова правила у исхрани можете прекршити током дијете

 

Све је у паметном планирању

Свакако планирати унапред. Пре него што кренете на дијету и, напуните фрижидер здравим намирницама. Реците својим ближњима да сте на дијети те да вас не нуде нездравом храном. Замолите чланове породице да имају поштовања према новом животном стилу, али и новој дневној рутини. Здраве намирнице носите на посао и будите фокусирани на то.

Није смак света ако повремено себи приуштите грешне ужитке

Ако ту и тамо мало варате у погледу исхране, није смак света. Када дозволите себи повремена ситна уживања у храни која не улазе у групу здравих намирница, већа је вероватноћа да ћете издржати дијету. На пример, ако волите слатко, једном месечно дозволите себи најдражи колач. Људи који то раде ређе попуштају под теретом жудње те на тај начин успевају да изгурају дијету до краја. АЛи опрез! Немојте себи удовољавати пречесто. Допуштено је једном до највише два пута месечно.

Водите евиденцију хране коју сте појели

Водите својеврсни дневник хране. Како показују истраживања, људи који редовно прате шта су јели, остају мотивисани и ређе одустају од дијете. Када се “присилите” на вођење дневника, остаћете фокусирани на дијету. Цео дан биће вам прожет тиме па ћете се теже наћи у ситуацији да поклекнете и наједете се.

И вагање је део стратегије

Упркос томе што неки саветују супротно, вагајте се сваки дан, и то у исто доба дана! Ако будете радили тако, добићете најтачнију могућу телесну тежину. Наиме, једно истраживање је показало да боље мршаве људи који се сваки дан вагају од оних који то нису чинили. Такође, уочено је да су такви људи успели да задрже.

Прочитајте још: Шест свакодневних начина да повећамо количину ендофрина и будемо срећнији

Морате да вежбате, али само оно што волите

Редовно вежбање важан је елемент мршављења, а помоћу ње одржава се и дугорочан опстанак витке линије. Најбоље резултате даје она вежба у којој уживате. Зашто? На тај начин ћете редовно вежбати јер, ако вежбање није задовољство, постоји опасност да ћете ту активност почети да избегавате Изаберите, дакле, трчање, одбојку, пливање или било коју другу активност која вам изазива задовољство.постигнуту тежину.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.