Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
ТАЈНА

НЕ ЗНАЈУ ЗА РАК: Јеловник НАЈЗДРАВИЈЕГ народа на свету (ФОТО)

Њихово порекло обавијено је тајном. Светлије су пути од свих суседних народа, а њихов је језик (бурусхаски) сличнији баскијском него било којем другом који их окружује.

1600776946_Capturex.JPG
Фото: Принтскрин / Инстаграм / навеед.сyед
Oglas

На крајњем северу Пакистана, у планинској долини Хунза која се сместила у регији Гилгит-Балтистан, станује народ који живи и до 120, 130 година. Неки од њих прославили су и 145. рођендан пре него што су напустили овај свет. Тачан број година тешко је одредити јер Хунзе немају изводе из матичних књига рођених, нити доказа којима би могли да поткрепе своју виталност.

У остатку Пакистана предвиђени животни век износи 67 година, али на крову света, у изолованим беспућима Хималаја владају посве друкчији закони живота и смрти. Истраживачи су забележили да жене могу да затрудне врло касно, у шездесетима и касније, а сматра се и да не болују од рака. Научници објашњење траже у уживотној средини и храни.

Прочитајте још: Људи са ОВИМ КРВНИМ ГРУПАМА тешко мршаве: Јесте ли међу њима?

Хунзе пију воду из , узгајају своју храну, а с обзиром на то да су одсечени од оближњих градова, не једу ништа прерађено. Кајсије су често на њиховом јеловнику, а током поста данима, па чак и месецима, не једу ништа осим свежег сока и коштица тог суперздравог воћа. Месо им није сваки дан на јеловнику, доминирају житарице и поврће. Практикују јогу, вежбе дисања и медитацију.

Прочитајте још: Пупчана врпца се прерано СЕЧЕ! Да се то ради само неколико МИНУТА касније десило би се нешто ОДЛИЧНО

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Балтит Форт палаце qуартерс (топ) анд отхер суспендед арцхитецтуре он тхе стреетс белоw тхе форт (боттом). #пакистан #сигхтсееинг #тоурист #беаутифул #пеаце #солаце #инстапакистан #wондерфулпакистан #пакистанпицс #фамилyтиме #пицофтхедаy #игерс #гилгитбалтистан #гилгит #хунза #нагар #хунзаваллеy #каракорам #моунтаинс #роадтрип #роадтриппакистан #каракорум #виеwс #хунзадиариес #травелпакистан #балтитфорт #балтит #хотел #валлеy

Објава коју дели Навеед Сyед (@навеед.сyед) дана

Њихово порекло обавијено је тајном. Светлије су пути од свих суседних народа, а њихов је језик (бурусхаски) сличнији баскијском него било којем другом који их окружује. Нагађа се да су потомци војника Александра Великог који нису могли да га следе, него су одлучили да остану на Хималајима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas