Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Стално се осећате УМОРНО? Ово су четири могућа разлога

Ако се стално осећате уморно, постоји више могућих разлога зашто се то догађа

1661341745_pexels-andrea-piacquadio-3791136.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

С времена на време сви имамо тешку недељу.

Недостатак сна, слободног времена и квалитетног одмора и одмах осећате да не можете стајати на ногама. Али шта се дешава када ова ситуација постане трајна без обзира на ваш посао?

Иако је недостатак сна најчешц́и и очигледан разлог за умор, то није једини узрок ваше исцрпљености. Наставите да читате и припремите се да побољшате свој живот и одморите се како бисте се сваког дана будили пуни енергије.

1. Квалитет вашег сна

Не морате имати несаницу да бисте се осец́али уморно. Можда спавате довољно, али не и квалитетно – што вам не помаже да се заиста одморите. Лекари сматрају да је то због претераног темпа живота и чињенице да користимо превише електронских уређаја. Као резултат тога, мозак наставља да буде активан, чак и када мислите да спавате.

2. Вежбање

Или вежбате превише или уопште не вежбате. Чести тренинзи умереног интензитета могу смањити умор. Превише напорно вежбање може да изазове скок кортизола и навести ваше тело да пати. Уверите се да вежбате онолико колико треба, чак су и шетње понекад довољне.

Прочитајте још: Претерано размишљање може угрозити здравље: Три могуће последице сувишног анализирања

3. Ваша исхрана

Конзумирање протеинских плочица које дају енергију не значи да је ваша исхрана уравнотежена. Морате да укључите воц́е, поврц́е, млечне производе и протеине у свој дневни мени да бисте имали енергију која вам је потребна током дана.

4. Стрес је крив што не можете да се одморите

Кортизол – то јест, хормон стреса је на највишим нивоима ујутру, а најнижи у поподневним сатима, и то је права ствар да бисте одржали ритмове вашег тела нормалним. Хронични стрес уништава овај образац, нивои кортизола не опадају ноц́у, тако да су шансе за миран сан мале.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas