Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНО

Биљка која ће вам помоћи у обнови СЛАБЕ КОСЕ која опада

Свака трећа жена пати од појачаног опада косе, а оно осим здравственог многима представља и неугодан естетски проблем.

1607449455_Depositphotos_101114244_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Опадање косе је природна појава и у просеку губимо између 70 и 100 длака. Већи број длака опада приликом прања, али ако приметити да се тај број повећа свакодневно треба посетити лекара како би утврдили да ли је у питању нека врста алопеције, или је губитак условљен неким другим поремећајем.

Осим здравственог аспекта, губитак косе многим женама представља и естетски проблем. Добра вест је да се неки облици опадања могу зауставити правилном негом, променом свакодневних навика, мезотерапијским третманима или одређеним лековима.

Прочитајте још: Ситуације у којима контрацептивне пилуле не делују: Важно је знати на време

Могу се користити и природни лекови као превентива без обзира да ли имате овај проблем

Велику помоћ код овог проблема може пружити коприва. Према студији која је спроведена 2018. године, екстракт лишћа коприве садржи велике количине противупалних и антиоксидативних својстава која могу заштити темен косе од оштећења и подстаћи раст нове косе. 

Прочитајте још: Да ли погрешно перемо ФАРБАНУ КОСУ? Захтева посебну негу

Фото: Депозит

 

Листови коприве су богати минералима попут гвожђа, магнезијума, цинка који могу оснажити фоликул длаке

Поступак је врло једноставан. Лишће коприве умочите у врелу воду, процедите и пустите да се охлади. Добијену течност користите као средство за испирање косе. Након тога нашампонирајте косу. Наравно, није на одмет да користите и готове шампоне од коприве. Осим опадања, коприва помаже и у борби против масне косе и перути.

Прочитајте још: Постоје фризуре које чине да изгледамо СТАРИЈЕ него што јесмо: Избегавајте их

Коприву можете користити и као чај; сматра се најбољом биљком за чишћење и побољшања крви, позитивно делује на гуштерачу и помаже снижавању шећера у крви, ублажава упале уринарног тракта и стимулише рад црева.

Прочитајте још: Цео живот ОБЛАЧИТЕ ГРУДЊАК ПОГРЕШНО: Фали само 1 ситница и изгледаћете ФЕНОМЕНАЛНО!

Ако је ваш фокус на спречавању претераног опадања косе, онда бисте се могли послужити капима од коприве. Наравно, пре употребе овог природног лека посаветујте се лекаром.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas