· · Komentari: 0
KOSA

Zima je nemilosrdna: PET potpuno prirodnih maski za DUGAČKU kosu

Zima nije milosrdna prema kosi, jer je niske temperature i vetar isušuju, a ne prija joj ni to što mnogo vremena provodimo sa kapom na glavi, pa je perut česta propratna pojava.

1610265141_Depositphotos_11678533_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Zato joj učinite bar neki "plezir", nahranite je onim što voli i učinite je zdravijom i sjajnijom.

Pročitajte još: Ovako Kejt Midlton proslavlja 39. rođendan (FOTO)

Na listi preporučenih prirodnih sredstava za negu i oporavak kose nalaze se sledeće "stvarčice".

Jaja
Jaja su hranljiva i prijaju kosi pa mogu da je oporave za kratko vreme. Umutite dva jajeta sa nekoliko kapi maslinovog ulja, nanesite masku na kosu (od korena do krajeva) i neka odstoji 20 minuta. Dobro je isperite i operite šamponom. Primenjujete dva puta mesečno.

Maslinovo ulje

Idealno je za oporavak ispucalih krajeva koji naprosto šušte pod prstima koliko su se isušili, ali odgovara i vlasima uopšte. Zato uzmite maslinovo ulje i dobro ga utrljajte u kosu, od temena do krajeva, nežno izmasirajte glavu, vežite punđu i umotajte je u plastičnu kesu, pa pustite da ulje odstoji najmanje sat vremena.

Pročitajte još: Jednostavnost kao izbor: Kombinacija VIKTORIJE BEKAM koju bi ponele mnoge žene (FOTO)

Dobro isperite kosu mlakom vodom, a zatim je operite šamponom. Ponavljajte ovaj tretman jednom nedeljno. Isto možete da uradite i sa kokosovim uljem ili da ga nanesete na čistu i dobro osušenu kosu, ali samo na krajeve.

Maslinovo ulje je dobro proveren preparat Foto: Depozit

Pročitajte još: Kako se obukla VIKTORIJA BEKAM? Smela kombinacija haljine i cipela (FOTO)

Eterična ulja
Kosa voli eterična ulja. U bočicu sa zatvaračem sipajte pola litre vode, dodajte pet kapi ulja ruzmarina, isto toliko lavande i limunovog ulja. Zatvorite i dobro promućkajte, pa nanesite smesu na čistu kosu kao balzam i ne perite.

Limun

Možda ništa nije toliko efikasno u borbi protiv peruti kao limun, i vredi ga isprobati. Potrebno je da ga iscedite i pomešate sa nekoliko kapi maslinovog ulja. Zatim tu smesu utrljate u koren kose.

Limunska kiselina će brzopotezno otkloniti perut, ali ponavljajte ovaj postupak na svake dve nedelje da se ne bi vratila. Protiv ovog problema pomaže i soda bikarbona, koju možete da pomešate sa limunom i utrljate u koren kose.

Pročitajte još: U trendu i ove godine: Farmerke koje ne stare, ako ih niste nosili, sada je idealno vreme! (FOTO)

Ricinusovo ulje

Evo jednog od najboljih prirodnih preparata za rast i negu kose. Kiselina koju sadrži ricinus pomaže u balansiranju prirodne ravnoteže vlažnosti kože glave. Dovoljno je da utrljate nekoliko kapi u koren vlažne kose, kružnim pokretima, pa da potom zamotate glavu peškirom i tako prenoćite, a onda ujutru operete kosu mlakom vodom i šamponom. Tretman praktikujte dva puta nedeljno. Vrlo brzo ćete primetiti da vam je kosa porasla i da izgleda zdravije i sjajnije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.