· · Komentari: 1
RECEPT

Ovo je TRIK za savršeno prženo jaje: Kako da nema korice, a da je "na oko"

Čak i ako niste neki kulinarski majstor, bilo bi poželjno da znate barem da spremite jaja, koja mogu poslužiti kao zdrav doručak ili večera.

1621061265_jaja.JPG
Foto:YoutunePrintscreen/ Serbian Life Hacks

Gotovo je nemoguće da pržena jaja ispadnu loše, ali neki trikovi mogu da ih učine još boljim.

Australijski kuvar Ričard Korniš otkrio je nekoliko trikova koji mogu da pomognu da pržena jaja svaki put ispadnu savršeno. Sve što treba da uradite je da koristite papir za pečenje kad ih pržite…

Stavite papir za pečenje u tiganj i zagrejte ga na srednjoj vatri. Kada se zagreje, stavite mali komad putera ili malo maslinovog ulja i razbijte jaja direktno na papir. Poklopite tiganj– savetuje kuvar.

Iako se spremanjem na ovaj način neće stvoriti hrskave ivice, jaje će biti savršeno prženo, a između ostalog, biće vam lakše i da operete tiganj pošto se zbog papira neće zalepiti.

Ranije je Korniš rekao da zatvaranje tiganja poklopcem pomaže da se jaje isprži do perfekcije.

– Kod prženja toplota polazi odozdo, sa dna tiganja, a masnoća tj. ulje ili puter sprečavaju da se jaje zalepi, istovremeno mu dodajući ukuse.

Kada je tiganj poklopljen, toplota se reflektuje i prži hranu i odozgo.

Ako volite da jedete slaninu sa jajima, on savetuje da u tiganju najpre propržite slaninu, a to malo masnoće što će ostati u tiganju je idealno za prženje jaja.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.