Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Svaki drugi čovek shavti POGREŠNO poruku preko vajbera!

Trećina odraslih prekinula je kontakt s nekom osobom zbog pogrešnog tumačenja poruka na mobilnom telefonu ili društvenim mrežama

1632726059_Depositphotos_186014460_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Ovo je pokazalo je jedno istraživanje u kojem je učestvovalo 2000 ispitanika.

Pročitajte još: Da li više VARAJU iskusni MUŠKARCI ili oni koje "spopada" neka žena?

Sve govorite lično

Četiri od deset osoba satima mogu razmišljati o nečijim rečima ili tonu, pokušavajući da shvate koja se emocija krije iza njih. Svaki peti je pogrešno pretpostavio da je neko ljut jer nisu na pravi način protumačili tekst prepiske.

Kako do toga ne bi došlo,23 odsto je odlučilo da sve što imaju nekome da kažu to saopšte lično,čak i ako bi to značilo da nedeljama čekaju na razgovor. Više od tri četvrtine ispitanika veruje da je razgovor licem u lice najbolji način komunikacije jer može sprečiti mogući nesporazum.

Pročitajte još: Kako se parovi suočavaju sa nedostatkom seksa: Da li je vijagra rešenje?

Poruke nemaju boju glasa i izraz lica

-Lična komunikacija omogućuje nam razumevanje tona, obraćanje pažnje na govor tela i bolju povezanost, smanjujući osećaj frustracije, depresije i teskobe, što se često javlja zbog pogrešne komunikacije - rekao je britanski lekar Hilari Džons.

Pročitajte još: Kako prepoznati bolesno ljubomornu osobu: Istražuju i prate da bi sebi dokazali

Određeni problemi s porukama proizlaze i iz pogrešnog čitanja humora. Naime, čak 41 procenat nečiju šalu nije shvatio na pravi način, a 42 odsto njih nije moglo da otkrije sarkazam, što se u direktnoj komunikaciji sigurno ne bi dogodilo.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas