· · Komentari: 1
POGAČA

BRZA KAFANSKA POGAČA: Mekana i ukusna, gotova za 20 minuta

Brzo, lako i preukusno!

1600261726_last-supper-2606022_1280.jpg
Foto: Piksabej

Sigurno ste se više puta našli u situaciji da jedete pravu dobru kafansku pogaču. Sada je možete pripremiti i iz svog doma.

Foto: Piksabej

Potrebni sastojci:

  • 20 g kvasca
  • 1  čaša od jogurta tople vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike ulja
  • oko 300-310 g brašna

Pročitajte još: Pripremite NAJZDRAVIJE povrće za ručak: BOMBA koja NE GOJI i štiti od RAKA (FOTO)

Priprema:

1. Od svih navedenih sastojaka umesite mekano i lepo testo. Odmah ga prebacite na radnu površinu, oblikujte loptu rukama i onda je spljoštite praveći pogaču, dlanovima pritiskajte nežno dok ne dobijete željenu debljinu. Trebalo bi da bude tanka, ali ne previše, u toku pečenja će još da naraste.

Prebacite je na papir u tepsiju i još malo dlanovima razvucite do oboda tepsije.

Izbockajte je viljuškom, napravite neku šaru po želji.

Pročitajte još: Probajte recept koji će nadmašiti kupovne keksiće: Napravite DOMAĆE NAPOLITANKE

2. Odmah zatim uključite rernu na 250 stepeni, čim se zagreje, znači posle nekih 15 minuta stavite pogaču da se peče.

Čim se malo zapeče smanjite temperaturu na 180 i dopecite je do kraja. Ukupno vreme pečenja je 15-najviše 20 minuta.

Kada bude gotova, izvadite je iz tepsije, poprskajte je vodom, uvijte u čistu krpu i ostavite da se malo ohladi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.