· · Komentari: 0
VEŽBAJTE SA MARIJOM

ZATEGNITE STOMAK: Ne odlažite vežbanje, naš trener Marija je ponovo tu za vas (VIDEO)

Svakog vikenda na Magazinu Novosti vežbajte sa našim profesionalnim trenerom Marijom Stojanović i započnite dan na najbolji način.

1605954643_Maki.jpg
Foto: Privatna arhiva

Na redu je stomak. Uz ove vežbe moći ćete da organizujte svoje treninge, a redovnim ponavljanjima uskoro vidite i rezultate svog truda.

Uvodna vežba

Noge i ruke su opružene. Pravite pokret ka gore, dlanom o dlan, kao da tapšete. Izdah je u gornjem položaju. Radite 20 ponavljanja naizmenično. Pogled je sve vreme uperen ka plafonu. 

Vežba sa tegom

Na podu ste, a noge su savijene u 90 stepeni u gornjem položaju. Podižete lopatice, dodirnete jednom, a zatim drugom nogom. Kada ste u gornjem položaju stomak je stegnut. Radite 3 puta po 15 ponavljanja.

Izdržaj

Najbitnije da leđa ne budu kriva već u neutralnom položaju. Karlica je malo uvučena, a šake su ispod ramena. Dijagonalno pomerate desnu ruku, a levu nogu i obrnuto. Kod ove vežbe je celo telo aktivno. Stomak sve vreme treba da bude stegnut. Radite 3 puta po 20 ponavljanja.

Pročitajte još: VEŽBE ZA GLUTEUS su pred vama: Budite aktivni sa našim trenerom Marijom (VIDEO)

Kombinacija vežbi za bočni stomak

Sedite u izdržaju. Pokret u jednu, pa u drugu stranu. Udah je na sredini, a izdah sa strane. Ne rotirajte telo, samo ruke i bočni stomak (kao na snimku ispod).

Vežba za bočni stomak

Dodirujete naizmenično pete. Bitno je da ne žurite. Udah je na sredini, a izdah sa strane. Radite 3 puta po 20 ponavljanja. Noge treba da budu toliko udaljene da osećate napor i bočni stomak kada dodirnete pete.

Izdržaj 2

Opterećenje ne treba da bude na leđima, karlica je uvučena, a šake su ispod ramena. Dijagonalno idite jednom nogom ka suprtnoj ruci. Izdah je u gornjem položaju. Radite 10 ponavljanja po nozi. Vežba pokreće celo telo, ali je akcenat na stomaku.

Jačanje gornjeg stomaka

Šake se nalaze na butinama  i laganim pokretom idete ka gore. Podižete se ka kolenima. Trudite se da ne žurite. Pazite na vrat koji treba sve vreme da ostane prav. Izdah je kada ste gore. Radite 3 puta 15 ponavljanja.

Pročitajte još: Vežbe koje čuvaju vitalnost i vraćaju energiju

Zgrčka

Noge i ruke su opružene. Podižete se u gornji položaj kao da grlite kolena. Bitno je da ne cimate vratom, nego se podižete stomakom. Udah je u donjem položaju, a izdah u gornjem. Radite 3 puta po 20 ponavljanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.