Oglas
· · Komentari: 0
ISTORIJA

PRVA FILMSKA scena VOŽNJE, zvali su ga "NARODNI AUTO", a DANAS ga voze POSEBNI LJUDI

"Buba" je prvi auto koji je glumio u filmu i preživeo vožnju Barbare Strejsend!

Oglas

"Buba" je jedini auto koji se voli! U ovu rečenicu veruju vlasnici jednog od najpopularnijih automobila 20. veka.

Nemački "Folksvagen" je 10. jula prošle godine proizveo poslednji automobil čuvenog modela "buba" (beetle) u fabrici Puebla u Meksiku.

Pročitaje još: Italijani su ga zvali "fiat 126", Poljaci "maluh", a mi - peglica! (FOTO)

Više od 20 modela!
Postoji dvadesetak modela "bube", a razlikuju se u obliku branika, motoru, farovima i obožavatelji ih sve tačno prepoznaju!

To je bila tragedija za sve ljubitelje legendarnog modela i "narodnog auta" koji je obeležio 20. vek. Posleradni period je bio u znaku "bube" koju je vozila narastajuća srednja klasa. Sedamdesete i osamdesete su ponovo bile u znaku "bube", jer su je vozili hipici, a danas antiglobalisti.

Bubu voze antiglobalisti

Prva "buba" je izašla iz fabrike u nemačkom Volfsburgu 1938. godine, a posle pauze tokom rata, ponovo je počela proizvodnja 1949. godine. VW fabrika je do 1955. godine prizvela milion "buba", a pola miliona prodavalo se u SAD. Pokrajina Donja Saksonija je delimični vlasnik kompanije i prizvodna je završena 1978. godine pošto su tipovali na novi model "golf". Tačnije, "buba" se preselila u Meksiko gde je još 1967. godine otvorena fabrika.

Pročitajte još: Da li su vaši LJUBIMCI BEZBEDNI dok ih prevozite u kolima?

Simbol napretka i srednje klase Foto: Piksabej

Novi, redizajnirani automobil u retro stilu 1998. godine nije osvojio srca kao originalni, iako je bio pod nadzorom unuka Ferdinanda Poršea.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Via @vw_beetle_club#vw #beetle

A post shared by Volkswagen Beetle Lovers (@volkswagenbeetle_lovers) on

Skupovi ljubitelja "buba" redovno se organizuju na nivou Srbije i Balkana, a u julu se svake godine organizuju na Zlatiboru i dolaze gosti iz čitavog regiona.

Pročitajte još: ČUVAJTE SE! Kiša, oluja i grmljavina prave probleme tokom vožnje - pogledajte kakve sve opasnosti vrebaju

Poslednji model meksičke "bube" nikada nije jurio ulicama, jer je završio u muzeju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas