· · Komentari: 0
ZDRAVLJE

ŽELATIN je prirodan KOLAGEN koji obnavlja kosti, zglobove i vezivna tkiva! (VIDEO)

Da li ste znali da želatin može da se koristi kao prirodan lek?

1620206894_Untitled.png
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Muhlissuh __

Goveđi želatin je veoma zdrav za ljudsko telo, a posebno je značajna njegova primena u svrhu obnavljanja kostiju i zglobova, vezivnog tkiva.

Pročitajte još: NJeno veličanstvo ZOVA! Spas za kašalj, a losion od cvetova preporodiće vašu kožu (RECEPT)

Želatin je protein životinjskog porekla. Tačnije, sadržaj je 98-99% proteina, a ostatak je mala količina vitamina i minerala, kao što su kalcijum, natrijum i fosfor. Goveđi želatin je u stvari kolagen u najčistijem obliku! 

Prelijte 2 kašičice goveđeg želatina sa 1 dl hladne vode i ostavite nek odstoji preko noći.

Pravi se od kostiju životinja, a najčešće su to goveđe kosti, a koriste se i hrskavica i koža.

Želatin koji se rastvara u vodi
Ovo je pravo rešenje za sve one koji su gadljivi i ne mogu da progutaju želatinastu masu. Treba napomenuti da je ova varijanta želatina mnogo skuplja od običnog.

Koji su efekti želatina u telu?

- jača zglobove i srčani mišić
- poboljšava metabolizam
- povećava mentalnu sposobnost
- održava zdravo stanje kože
- daje elastičnost i snagu tetivama i ligamentima
- sprečava razvoj osteoporoze i osteoartritisa
- dovodi do poboljšanja rasta i strukture kose i noktiju

Goveđi želatin je u stvari kolagen u najčistijem obliku! 

Priprema želatina: Trebate nabaviti jedno pakovanje želatina u prahu (150 g je sasvim dovoljno). Prelijte 2 kašičice goveđeg želatina sa 1 dl hladne vode i ostavite nek odstoji preko noći. Ujutru dodajte 1 kašičicu meda i nekoliko kapi soka od limuna. Promešajte i pojedite pola sata pre doručka. Pije se 30 dana za redom, pa se pravi pauza 6 meseci.

Pročitajte još: Kako da preokrenete svoj život? POČNITE da radite ovih 7 stvari svakog dana i doživećete NEVEROVATNU promenu!

Gde ga kupiti i koja je cena?

Danas goveđi želatin ne morate tražiti isključivo u specijalizovanim prodavnicama, imate ga i u supermarketima. Ipak, uvek čitajte šta piše na etiketama, jer se može lako desiti da nabavite manje kvalitetan svinjski. Cena za 100 grama praškaste smese iznosi 150 dinara,  a dostupan je i u rinfuzi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.