· · Komentari: 0
DREMKA

Popodnevno SPAVANJE je OPASNO i njime mnogo RIZIKUJETE! Osim u JEDNOM SLUČAJU

Ako vas ophrva popodnevni san - prilezite, ali ne duže od 40 minuta.

1603195984_Depositphotos_10733456_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Brojni stručnjaci savetuju da nije svaki odmor dobar, pa shodno tome ne preporučuju odraslima popodnevno dremanje, osim ako ono traje manje od 40 minuta.

Pročitajte još: Doktor IGOR: Blizu smo pronalaska DVA LEKA protiv KANCERA PLUĆA! Testovi čekaju VAKCINU protiv KORONE

U suprotnom, mogu da se poremete unutrašnji telesni sat i ciklusi spavanja. Na sajtu "Mejo" klinike piše da je čovek biološki "programiran" da duži deo noći spava i da u toku dana jednom nakratko odmori.

Pospani smo između 13 i 15 časova, jer nam tada pada telesna temperatura.

Naime, telesna temperatura nam u periodu između 13 i 15 časova opada u najvećoj meri, zbog čega se u to doba počinjemo osećati više pospano. Međutim, stručnjaci tvrde da popodnevno spavanje nije bezopasno. Novo istraživanje pokazalo je kako se poslepodnevno spavanje u vremenskom trajanju dužem od 40 minuta povećava rizik za više telesnih poremećaja.

Pročitajte još: RAK BI SE MOGAO LEČITI I NANOČESTICAMA: Otkriven način uništavanja zloćudnih ćelija bez hemoterapije

Studija koja je obuhvatila 300.000 ispitanika pokazala je povezanost popodnevnog dremanja s razvojem metaboličkog sindroma, uključujući debljinu, visok krvni pritisak i povišen holesterol.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.