Oglas
· · Komentari: 0
dijeta

Pet ključnih pravila svake dijete: Pridržavajte ih se ako želite brzo, zdravo i trajno da izgubite kilograme

Da biste uspešno skinuli kilograme i bili sigurni da se neće vratiti morate da sledite pravila

1647440942_gubitak-kg.jpg
Oglas

Prva asocijacija većine nas kada neko spomene dolazak sunčanih i toplijih dana jeste "moram da smršam". Tokom hladnijeg perioda i praznika za nama konzumirali smo težu i masniju hranu, a sad je vreme da skinemo višak kilograma.

Međutim, da biste izgubili na težini nikako ne smete da jedete minimalno, a vežbate mnogo više. Balans je ključna stvar i najbolji naćin za gubitak kilograma jeste da ne iscrpljujete svoj organizam, očekujući brze rezultate.

1. Ne preskačite obroke

Preskakanje obroka može dovesti do kontraefekta. Mnoge studije su pokazale da preskakanje doručka može da dovede do pojave gojaznosti. Doručak treba da vam bude obilan, dok drugi obroci treba da budu što laganiji i manji. Ključna stvar je da se ne izgladnjujete i da ne unosite toliko male količine hrane koje nisu dovoljne organizmu za optimalno funkcionisanje.

Pročitajte još: Ako ste alergični na GLUTEN obradite pažnju na ove namirnice: Kakvu hranu bi trebalo da kupujete?

2. Ne zaboravite da brojite

Ovo pravilo podrazumeva da uvek imate na umu koliko ste pojeli i uneli kalorija. Ako ste jeli salatu, morate da vodite računa o dresingu ili ako ste pili kafu, morate da vodite računa o mleku, šećeru i drugim stvarima koje imaju veću kalorijsku vrednost. 

3. Redovna hidratacija

Naš mozak često meša glad i žeđ, tako da unošenjem doovljne količine vode smanjujete mogućnost da se to dogodi. Osim toga, čak iako ne osećate žeđ, bitno je da unosite oko 2l tečnosti dnevno. Voda će ubrzati metabolizam, ali i obezbediti da vaše ćelije normalno funkcionišu.

4. Ne izbacujte ugljene hidrate

Ugljeni hidrati su neophodni vašem organizmu jer obezbeđuju energiju potrebno za funkcionisanje. Žitarice od celog zrna samo su jedan od primer zdravih ugljenih hidrata. Testenina od cele pšenice je jednostavan način da povećate sadržaj vlakana koja će vam pomoći da se duže osetite sitim, poboljšate zdravlje probave i smanjite rizik od bolesti kao što je dijabetes tipa 2. Međutim, nutricionisti tvrde da je zdravija opcija jesti hladnu testeninu.

Pročitajte još: IDEALAN NAPITAK od samo 2 namirnice: Ubrzava metabolizam, čuva srce i želudac

5. Bez izgladnjivanja

Svesno unošenje minimalne količine hrane može opasno naškoditi vašem zdravlju. Gubitak težine na ovaj način je nezdrav i neefikasan i najlakši način da vam se kilogrami vrate.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas