Oglas
· · Komentari: 0
trening

Vežbe za ramena: Oslobodite se napetosti nakon dugotrajnog sedenja (VIDEO)

Bolovi u ramenima mogu da budu iscrpljujući, a nakon radnog dana dovoljno je da odvojimo samo malo vremena i uradimo bre vežbe.

1646232858_Untitled.jpg
Foto: Novosti Video
Oglas

Vežbe za jačanje ramenog pojasa možete da uradite kod kuće, a značiće vam ukoliko dugo sedite. Jačanjem ovog dela tela sprečićete neprijatnosti i bol koja može da bude iscrpljujuća.

Trening za ramena

Za početak ovog vežbanja treba da zauzmete sedeći položaj

Vežba 1

Ruke su pod uglom od 90 stepeni, a lopatice su spojene, leđa su sve vreme prava. Zadržavate položaj, a onda lagano spuštate ruke ka dole. Zadržite u donjem položaju, a zatim vratite. Vežbu ponovite deset puta.

Vežba 2

Ruke su ispružene sa strane. Jedna šaka je okrenuta ka plafonu, a druga ka podu. Pogled je ka šaci koja je okrenuta ka plafonu. Polako rotirate ruke, a pogled sve vreme prati šaku koja je okrenuta ka plafonu. U svakom položaju se zadržite. Vežbu ponoviti deset puta po ruci.

Pročitajte još: Četiri jednostavne VEŽBE za jutarnje razgibavanje: Potrebno je malo vremena za lep početak dana (VIDEO)

Vežbe 3

Ruke se nalaze spojene ispred lica, laktovi su pod uglom od 90 stepeni. Šake "gledaju" ka licu, leđa su prava, a ramena ispravljena. Naizmenično povlačite jednu, pa drugu ruku ka gore. Vežbu ponoviti deset puta po strani.

Vežba 4

Ruke su spojene iznad glave, leđa su u pravom položaju. Trudite se da položaj održavate što više. Zatim ih povlačite uz telo, a onda vraćate iznad glave.

Ove vežbe ne morate da radite samo u sedećem položaju već i dok stojite.

Ceo trening za ramena možete da pogledate u videu:

 

 
 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas