Oglas
· · Komentari: 0
PREVENTIVA

Sa ĐUMBIROM u borbu protiv virusa i gripa! Recept za MOĆNI ELIKSIR za jačanje imuniteta

Gingerol može pomoći u smanjenju rizika od infekcija, virusa i prehlada. Zapravo, ekstrakt đumbira može da inhibira rast mnogih različitih vrsta bakterija.

1639250994_shutterstock_702814615.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Đumbir ima veoma dugu istoriju upotrebe u raznim oblicima tradicionalne i alternativne medicine. 

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Gingerol je glavno bioaktivno jedinjenje đumbira. Odgovorna je za mnoga lekovita svojstva đumbira. Prema istraživanju, gingerol ima moćne antiinflamatorne i antioksidativne efekte. To  može pomoći u smanjenju oksidativnog stresa, što je rezultat prekomerne količine slobodnih radikala u telu.

Pročitajte još: Svaka veza prolazi kroz PET FAZA, ali većina parova ostane zaglavljeno u TREĆOJ

Brojni su načini njegovog korišćenja, leči veliki raspon bolesti i oboljenje i od velikog je značaja da se koristi svakodnevno. Gingerol može pomoći u smanjenju rizika od infekcija, virusa i prehlada. Zapravo, ekstrakt đumbira može da inhibira rast mnogih različitih vrsta bakterija.

Eliksir za imunitet

Pročitajte još: Saveti koji će vam pomoći da imate miran i kvalitetan san

Ovaj eliksir se može neko vreme čuvati u posudi i biti uvek pri ruci tokom sezone prehlada i gripa. Potrebno je utrošiti tek 5 do 10 minuta za njegovu pripremu, a količina koja se priprema prema tome koliko želite eliksira da napravite. Ukoliko napravite veću količinu eliksira, stavite ga u staklenu flašu i zatim, prema potrebu, koristiti kroz sledećih mesec ili dva meseca.

Pripremite jednu manju teglicu prirodnog meda, koji je osnova ovog eliksira. U njega dodajte limunov sok pripremljen od jednog limuna i isceđen đumbirov sok u istom odnosu kao i limunov sok. Mešajte sve dok ne dobijete srednje gustu smesu, poput sirupa. Uzimajte ga tokom celoga dana, na kašičicu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas