Oglas
· · Komentari: 0
zdravo

Zašto bi češće trebalo da jedemo SUPU OD PARADAJZA: Oni koji je ne vole bi mogli da promene mišljenje

Supa od paradajza je izuzetno hranljiva

1651607285_tomatoes-g8643b4d84_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

Paradajz je pun vitamina, minerala, antioksidanata i biljnih jedinjenja koja nude širok spektar zdravstvenih prednosti. Zato, uživanje u supi od paradajza može da bude ukusan način da maksimalno iskoristite zdravstvene prednosti paradajza.

Zašto bi paradajz trebalo da se nađe u vašem tanjiru?

Bogat antioksidansima

Antioksidansi su jedinjenja koja pomažu u neutralizaciji štetnih efekata oksidativnog stresa. Ovo se dešava kada se molekuli slobodnih radikala koji oštećuju ćelije akumuliraju u telu. Paradajz supa je odličan izvor antioksidanata, uključujući likopen, flavonoide i vitamine C i E.

Pročitajte još: Jedan od najboljih izvora VITAMINA K: Svi razlozi zbog kojih KELJ treba da se nađe na našem tanjiru?

Zdrava koža i vid

Uživanje u činiji paradajz supe takođe može da bude od koristi vašim očima i koži. Kada je u pitanju zdravlje kože, beta karoten i likopen mogu da vas zaštite od opekotina od sunca apsorbujući ultraljubičasto (UV) svetlo kako bi povećali odbranu kože od oštećenja izazvanih UV zračenjem. Svakako rutinu mazanja kreme sa faktorom ne treba menjati.

Poboljšava zdravlje kostiju

Osteoporoza je hronična bolest koju karakteriše povećana krhkost i prelom kostiju. Smatra se jednom od najvažnijih komplikacija postmenopauze. Studije pokazuju da likopen igra suštinsku ulogu u regulisanju metabolizma kostiju povećanjem mineralne gustine kostiju, što može da smanji rizik od preloma, piše Healthline.

Pročitajte još: Rutine koje bi mogle da pomognu kod problema sa NESANICOM: Ako ne možete da zaspite bolje ustanite iz kreveta

Imunitet

Neke kulture koriste supu od paradajza kao način da "prebrode" prehladu. NJegov sadržaj vitamina C i karotenoida može da stimuliše vaš imuni sistem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas