Oglas
· · Komentari: 0

Napitak koji ČISTI KRV: Tri šolje dnevno snižavaju loš holesterol

Pri visokim vrednostima LDL holesterol se akumulira u krvnim sudovima, stvarajući masne naslage

1646128582_napitak.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Vremenom one rastu i otežavaju protok krvi kroz arterije, povećavajući rizik od srčanog i moždanog udara i vaskularne demencije.

Pročitajte još: Pravimo ih SVAKO JUTRO: Ove GREŠKE prilikom buđenja utiču na raspoloženje

Zdrava i uravnotežena ishrana, s malo zasićenih masti, preporučuje sa osobama s visokim holesterolom. Nutricionisti posebno preporučuju da kravlje mleko zamenite ovsenim kako biste smanjili nivo lošeg holesterola u krvi.

Konzumirajte tri šolje dnevno

Istraživači sa Univerziteta u Lundu nadzirali su 66 muškaraca sa visokim holesterolom u periodu od pet nedelja dozvoljavajući im da piju ovseno mleko. Nalazi dokazuju da konzumiranje tri šolje (750 ml) ovsenog mleka dnevno tokom pet nedelja smanjuje ukupni i LDL holesterol za 3-5 procenata.

Prema Britanskoj fondaciji za zdravlje srca, ovseno mleko sadrži ovsene beta-glukane koji pomažu u održavanju normalnog nivoa holesterola. Čaša ovsenog mleka od 250 ml, na primer, obezbjeđuje 1 g beta-glukana. Dok činija kaše, pripremljena sa 40 g ovsa, može da obezbedi 2 g beta-glukana.

Pročitajte još: ZA BOLJE PAMĆENJE I KONCENTARCIJU: Tri biljke i jedan začin koje svako treba da uvrsti u ishranu

 

Ovseno mleko, kada je nezaslađeno, može biti odlična alternativa za sprečavanje ili rešavanje visokog holesterola, jer ima malo masti, ali i proteina.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas