Oglas
· · Komentari: 0

Hranite se zdravo i trenirate, ali ne gubite kilograme? Doktor upozorava na čestu grešku - Većina zanemaruje jednu važnu stvar

Ako želite da izgubite suvišne kilograme, obratite pažnju na jednu stvar

1681981177_shutterstock_1292487769.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Upravo u ovom periodu većina kreće da koriguje ishranu i počinje sa treninzima. Ako i vi želite da izgledate savršeno u letnjoj garderobi i kupaćem kostimu i počeli ste sa procesom mršavljenja, morate obratiti pažnju na jednu stvar.

Doktor Majkl Mosli naglašava da mnogi ne obrate pažnju na pića koja unose, a koja i te kako mogu biti kalorična.

"Ako se hranite zdravo, redovno vežbate i vodite računa o svom zdravlju, a težina vam se ne menja, postoji debeo razlog za to. Kafa, alkohol i voćni sokovi utiču na vaš proces mršavljenja", objasnio je dr Mosli.

Ovo ne znači da bi u potpunosti trebalo da se odreknete ovih pića, već da im nađete adekvatne zamene i budete umereni u njihovoj konzumaciji. Visokokaloričnu kafu sa mlekom (kapućino ili late) zamenite domaćom. Umesto kupovnih sokova bolje popijte domaći ceđeni.

"Alkohol je takođe nešto čemu treba pristupati sa oprezom jer mnogi često zaboravljaju koliko može biti bogat i kalorijama i ugljenim hidratima. Dokazi su jasni - alkohol vas čini debelima. Pored uticaja kalorija iz alkoholnih pića, izbori hrane dok pijete i sledećeg dana predstavljaju značajne i potencijalno opasne po život zdravstvene probleme", zaključio je doktor.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas