Oglas
· · Komentari: 0
OPASNO

Rečenica "NEMAM ŠTA DA OBUČEM" može biti OPASNA PO ZDRAVLJE, stručnjak objašnjava ZAŠTO

Istina je, naravno, daleko od toga, jer odeće ima i previše, zbog čega je teško doneti odluku, a psiholog Džo Hemings ističe da je ta rečenica opasna po zdravlje

1599564192_Depositphotos_62456807_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Većina žena ujutro je pod stresom, jer nakon ustajanja sledi mrzovoljno stajanje ispred ormara i izgovaranje čuvene rečenice "Nemam šta da obučem".

Istina je, naravno, daleko od toga, jer odeće ima i previše, zbog čega je teško doneti odluku, a psiholog Džo Hemings ističe da je ta rečenica opasna po zdravlje.

Imati previše opcija poznato je kao "paradoks izbora". To se ne odnosi samo na odeću, već na razne životne situacije, jer prevelika mogućnost izbora može izazvati anksioznost.

Pročitajte još: Umorni ste i spava vam se? Dajemo odgovor: Da li je moguće preko vikenda nadoknaditi PREMALO SPAVANJA tokom nedelje?

Foto: Depozit

- Drugim rečima, kada smo suočeni sa prevelikim izborom, naši ionako preopterećeni mozgovi su pod još većim pritiskom i stresom, pa tako postajemo još više zabrinuti zbog biranja odevnih kombinacija, objasnila je ona.

Kako bismo se rešili tog osećaja, Hemings predlaže organizovanje ormara po bojama, odnosno vrsti odeće, a ne bi bilo loše ni da se odloži vansezonska odećaa. Takođe, savetuje da veče pre odaberete šta ćete obući, kako ujutro ne biste bili pod stresom.

Pročitajte još: Osećaj opuštenosti, zadovoljstva i miran san doneće vam SVIRANJE INSTRUMENATA!

- Pre nego što odete u krevet izaberite šta ćete nositi - od donjeg veša do cipela. I nemojte dopustiti sebi da se predomislite, rekla je.

Hemings smatra i da je jedna od ključnih stvari čišćenje ormara i sklanjanje odeće koju niste nosili poslednjih godinu dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas