· · Komentari: 0
SAVETI

Ove stvari nikako ne radite ako ste umorni

Umor je najveći čovekov neprijatelj

1608743352_umor.jpg
Foto: depositphotos

Ukoliko ste imali veoma naporan dan ili ste se premorili, najbolje da ne raditi neke stvari. Postoje navike koje treba izbegavati.

Pročitajte još: Kako citrusi u kombnaciji sa vodom deluju na zube? Iako su zdravi, stomatolozi upozoravaju

Vežbanje puno snagom

Jak trening kada smo umorni je gubljenje vremena, jer nemamo dovoljno energije. Umesto toga, izaberite kardio vežbe, poput vožnje bicikla ili šetanje. Tako ćete sprečiti i eventualne povrede u toku vežbanja, uzrokovane premorom i nepažnjom.

Foto: despositos

Izbegavajte pića sa kofeinom

Iako kafa u ovim situacijama zvuči kao sjajna ideja, kofein u slučaju premora ima kontraefekat i može nas učiniti još umornijima.

Dremanje

Kratka dremka je odlična ideja, ali ako to učinite odmah pošto se osetite umorno. Predugo ili prekasno spavanje otežava san u toku noći i osećamo se umornijima narednog dana. Savršena dremka preko dana traje do 30 minuta.

Pročitajte još: Lepo lice imaju žene koje jedu kolagen: Sok, riba i šaka zrnevlja su delotvorniji od skupih krema

Izbegavajte grickalice

Kada smo umorni, telo i mozak traže grickalice, začinjenu, masnu hranu kao i slatkiše. Međutim, pokušajte da odolite ovim težnjama i umesto toga izaberite povrće, piletinu i smeđi pirinač.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.