Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МЕСЕЧЕВА ДИЈЕТА: Отарасите се сувишних килограма и целулита

Дијета која ће вам много помоћи уколико је будете поштовали

1669545527_shutterstock_1015923469.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Месечева дијета може да реши вишак килограма на одређен период, али морате да водите рачуна. Ако наставите са старим режимом исхране, килограми се брзо враћају. Зато она мора да се спроводи на тачно одређен начин, у супротном нећете добити ефекат који вам треба. А ако сте спремни да поштујете правила бићете пријатно изненађени.

Цео принцип се базира на пажљиво одабраном плану исхране и великим уносом течности. С обзиром на то да Месец није константан и да се његове фазе мењају, морамо прилагођавати јеловник по њима.

Дијету започињемо на дан младог месеца уз доста течности. Ова дијета захтева упорност и кракатер, али ће вам помоћи да поред килограма скинете брзо онај водени целулит!

Шта је месечева дијета?

Главно правило месечеве дијете је пост у периоду кад је месец млад. Препоручен је пост у трајању од 24 сата. Дакле када почиње млад Месец почиње и вапа дијета, тј. пост у трајању од 24 сата. Поред основне верзије дијете месечевих мена постоје још две варијације ове дијете, међутим, коју год верзију да практикујете, дневно можете да скинете до два килограма.

Млад Месец: Најпопуларнија верзија ове дијете. Пости се на води 24 сата само на дан када је млад месец.

Пун Месец: Пости се на води 24 сата само на дан када је пун месец.

Млад и пун Месец: Пости се на води 24 сата само на дане када је пун и млад месец..

Током трајања дијете дозвољено је само конзумирање течности на дан поста. Препоручује се обична вода, а као замена може послужити и чај (без шећера).

Да ли можете вежбати?

Вежбање током ове методе мршављења није баш препоручљиво.Стручњаци више препоручују да вежбате осталим данима, када нисте само на води. Ако вежбате док пијете само воду, може бити напорно па и исцрпљујуће због мањка енергије. Они који воле тренинге требало би да праве паузу, или да се одлучите за лаганије вежбе (типа истезање или пилатес).

У наставку су препоруке за ону мало ригорознију варијанту, која се не спроводи само током младог месеца, већ и током неких других мена.

Исхрана за време пуног месеца

За време ове месечеве дијете примењује се нека врста поста, због чега се предлаже да особе на њој користе следећи режим исхране:

Сокови – Да ли знате да је цеђено или блендирано воће и поврће најбитнији део ове дијете. Воће које је добра опција за сокове су поморанџе, јагоде, малине. За ужину можете пробати изблендирану бананану уз доста воде, и на пример воће попут кајсије или јагоде.

Чајеви – Ако сте мислиле да користите онај воћни микс чајева, морамо вас разочарати. Препоручљивије је да конзумирате благе биљне чајеве током ове дијете. У њих спадају зелени чај, нана, камилица, али и хибискус. Наравно, без шећера.

Вода – основа живота и морамо признати једина ствар угаси жеђ. Вода би требала да се уноси у мало већим количинама, због ефекта детоксикације.

Прочитајте још: Чај од НАНЕ вам може помоћи да се ослобите САЛА на стомаку: Смањује апетит и решава проблеме са верењем

Исхрана за време младог месеца

Исхрана током ове фазе мецечевог циклуса не разликује се претерано у односу на исхрану коју имамо током пуног месеца. Чак и код ове мене морамо водити рачуна о уносу хране, односно избегавати чврста јела. Дозвољена нам је примена смутија, сокова и чајева. Уз благе варијације можемо добити интересантне напитке.

Најбитније је да избегавамо шећер, а нажалост и мед. Од намирница можете користити:

Дозвољено воће: банане, јагоде, малине, купине, крушке, јабуке, дуње, шљиве, кајсије, или брескве. Можете бирати сезонско воће, или се одлучити за оно из тропских крајева.

Поврће које смемо користити – Лиснато поврће је увек добар избор када радимо детоксикацију. Међу одличну опцију имамо и цвеклу, шаргарепу, парадајз или целер. Комбиновањем ових састојака можемо добити интересантне “оброке”.

Исхрана за време друге четврти

Током овог периода дозвољен је велики унос течности, али можете и мало попустити са мерама. Од хране можете увести понеку јабуку или крушку. Дозвољено је и узимати чајеве са мало меда, или смутије са њим.

Конкретна храна није скроз препоручљива, али многи током овог периода ипак узимају мало сира, обарено јаје или мало рибе. Ово је добра опција за вас који сте мало осетљивијег здравља, или се осећате исцрпљено због дијете.

Исхрана за време задње четврти

Поред напитака дозвољено је узимати малу количину:

Бареног поврћа: шаргарепа, спанаћ, грашак.

Пиринча: Бели или још боље интегрални.

Меса: Риба, или барена говедина.

Воћа: Јабука, крушка.

Наведена храна не би требала да доминира у исхрани када смо на овој дијети. Циљ је да се постигне детоксикација, а она је могућа јер је неопходан повећан унос течности. Препорука је да намирнице које једемо не буду слане, или превише зачињене. Унос воде би требало да нам буде бар 2л.

Месечеве мене до краја 2022. године:

Новембар 2022: Прва четврт - 01.08. 2022. - 07:37 Пун месец (уштап) - 08. 11. 2022. у 12:02 Последња четврт - 16. 11. 2022. у 14:27 Млад месец (младина) - 23. 11. 2022. у 23:57 Прва четврт - 30. 11. 2022. у 15:36

Децембар 2022: Пун месец (уштап) - 08. 12. 2022. у 05:08 Последња четврт - 16. 12. 2022. у 09:56 Млад месец (младина) - 23. 12. 2022. у 11:16 Прва четврт - 30. 12. 2022. у 02:20.

БОНУС ВИДЕО: 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas