Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Да ли сте знали да жене које вежбају боље зарађују?

Висина зараде зависи од многих фактора и околности, али и од тога да ли сте физички активни.

1614340009_Depositphotos_237667066_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

То се, пре свега, односи на лепши пол. Студија објављена у америчком академском часопису Journal of labor research, показала је да жене које вежбају бар три пута недељно, више од пола сата, зарађују девет одсто више од оних које немају такву навику.

Прочитајте још: ПАЗИТЕ: Ове ствари могу озбиљно да вам угрозе живот!

Вероватно се питате на који начин физичка активност делује на висину личних прихода?

Рецимо, док трчите убрзава се рад срца и проток крви, што омогућава већи доток хранљивих материја и кисеоника до мозга, а то доводи до бољих пословних идеја. Досадашња истраживања су показала да је мозак оних који су редовно вежбали, био активнији.

Физички активни људи су боље расположени.

Физичка активност побољшава и расположење. После само 20 минута шетње долази до повећања серотонина (хормона среће) у мозгу, па ћете се осећати задовољније и продуктивније. Са лакоћом ћете остварити комуникацију са људима, бићете енергичнији и проблеме ћете решавати са ужитком и уз осмех.

Прочитајте још: Седите пркрштених ногу? Ево зашто би то одмах требало да промените

Али не треба заборавити ни утицај физичке активност на здравље. Oсобе које редовно вежбају, мање изостају с посла због болести.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas