Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕКРЕАЦИЈА

Пробајте АВИВА ВЕЖБЕ које су савршене за ЖЕНЕ

Вежбама доведите хормоне у равнотежу. Одличне су за подстицање плодности и менопаузу.

1602508287_depoDoktor.png
Фото: Депозитфото
Oglas

Правилно дозиране и циљане вежбе, намењене женама, могу значајно да побољшају проток крви у унутрашњим органима, обезбеде бољи рад јајника, смање менструалне грчеве, ублаже ПМС, као и и симптоме менопаузе.

Уз то, постиже се и ослобађање од вишка килограма, побољшавање интеракције између разних жлезданих система, бољи сексуални живот и ублажавање симптома неконтролисаног мокрења.

Прочитајте још: Једноставна ВЕЖБА за обликовање РУКУ: Потребан вам је само један тег

- То све може да се постигне помоћу система "авива" вежби који осмишљен у Америци - каже Ангелика Прец, инструкторка. - Оне пружају непроцењиву помоћ женама које имају проблем са плодношћу.

Важно је умерено вежбати, а неки претерују.
Могу сви да вежбају
"Авива" вежбе су лагане и прилагођене женама у сваком животном добу.

- Посебно треба да се истакне значај умерене физичке активности - каже инструкторка Прец.

Наиме, неки људи су претерано активни, а други, који су несумњиво већина, од својих школских дана не баве се рекреацијом. Они само седе за рачунаром, што нараво оставља последице, јер су наша тела предодређена за кретање.

Прочитајте још: Ово су 3 бразилске брзе ВЕЖБЕ за ЗАТЕГНУТУ ЗАДЊИЦУ, а раде их ПОЗНАТЕ МАНЕКЕНКЕ (ВИДЕО)

Неки нису вежбали од школских дана, а неки вежбају сваки дан Фото: Депозит

Мали степ
Саставите ноге и спустите се у получучањ уз померање карлице ка напред. Испружите десну ногу, да обе бутине буду у истој равни. Оба стопала приањају за тло, нагните горњи део тела мало напред тако да кичма остане права, руке спустите поред тела. Одижите пету десне ноге, карлицу гурајте напред, стегните доњи део стомака, заоблите леђа, а руке савијте у лактовима и чврсто приљубите уз тело, док се шаке додирују испред груди. Након 35 секунди, исто урадите другом ногом.

Седећи начин живота не доводи само до вишка килограма и лошег држања, већ озбиљно нарушава репродуктивно здравље.

Седење уништава карлицу, материцу и јајнике.

- Када се често и дуго седи, у погрбљеном положају, свеукупна тежина горњег дела тела се "обрушава" на органе мале карлице, на материцу и јајнике, отежано је њихово снабдевање крвљу, њихове функције слабе, настаје хормонални поремећај и лакше се стварају цисте и миоми.

Циљане "авива" вежбе то спречавају и доприносе бољој физичкој кондицији, поправљају држање, еластичност кичме и колена.

Прочитајте још: Сви ће се окретати за вама када после ОВИХ вежби обучете СКИНИ џинс

Претклон и отклон

Заузмите стојећи став, стопала су у малом раскораку. Савијте колена, подвуците карлицу, руке савијте у лактовима, стегните песнице и привуците их до рамена.

Стекните песнице, направите дубок наклон.

Брзим покретом урадите дубоки наклон, нагните се на савијене бутине да глава виси између ногу и обе руке истовремено подижите поред тела увис.

Прочитајте још: РАВАН стомак за 10 ДАНА без напрезања? Вежбајте од 5 минута ЈАПАНСКЕ ПЕШКИРЕ

Поновите први положај тела. Затим, једним покретом се исправите, подижите руке увис, забаците главу уназад. Бројите до четири, континуирано у ритму угодне музике.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas