Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
физичка активност

Вежбање током ТРУДНОЋЕ: Шта можете да радите

Поред правилне исхране и физичка активност за време трудноће доприноси квалитетном развоју бебе. Стручњаци саветују како да правилно вежбате у трудноћи...

1601034429_Depositphotos_190609778_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Вежбање у трудноћи није добро само за вас, већ помаже и вашој беби да остане здрава. Због тога је пожељно да редовно вежбате уколико је све у реду са вашим здрављем.

Редовно вежбање помоћи ће вам да смањите бол у леђима, да не добијете на килажи током трудноће и смањићете ризик од гестацијског дијабетеса и прееклампсије.

- Наравно, практикујте умерене вежбе и слушајте своје тело - саветује др Дајана Рамос, асистенткиња на Медицинском факултету Универзитета у Кецку.

Прочитајте још: Ово су 3 бразилске брзе ВЕЖБЕ за ЗАТЕГНУТУ ЗАДЊИЦУ, а раде их ПОЗНАТЕ МАНЕКЕНКЕ (ВИДЕО)

Фото: Депосит

Ево како да правилно вежбате током трудноће:

Подижите мање тегове

Стручњаци саветују да када дижете тегове никако не држите дах и не дижете велике тежине, јер то може створити додатни притисак у подручју стомака и карлице.

Радите такозвани  "Талк Тест"

- Трудноћа ствара промене у вашем кардиоваскуларном систему, тако да праћење брзине откуцаја срца уређајем за праћење није најбољи начин за процену колико добро вежбате - тврди физиотерапеуткиња Кари Паглиано.

Уместо тога користите "Талк Тест" који детектује којим интензитетом вежбате.

Прочитајте још: ПРЕСКАКАЊЕ ВИЈАЧЕ: Тренинг за ЦЕЛО ТЕЛО (ВИДЕО)

- Ако вам је потребно више од једног минута након вежбе да бисте ухватили дах и успоставили нормалан говор,  вероватно неправилно вежбате - каже Паглиано. 

Поента је да поред тога што вежбате можете правилно да дишете и да причате. 

Фото: Депосит

Полако са трбушњацима

- Током трудноће, заиста треба избегавати трбушњаке - уствари, у неком тренутку могу бити штетни - каже Батлес. 

После трећег тромесечја препоручује се да радите чучњеве који ће сасвим довољно активирати ваше стомачне мишиће. 

Прочитајте још: ШМИНКА приликом ТРЕНИНГА: Због овога НЕ ТРЕБА да је носите

Иако је вежбање у трудноћи здраво и препоручљиво, ако осећате бол у грудима, имате вртоглавицу, вагинално крварење, пропуштање амнионске течности, болне контракције, главобољу, бол у мишићима која утиче на вашу равнотежу или отоке морате одмах престати са вежбањем и консултовати се са вашим лекаром.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas